-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Şahane Hayat Filmi - It's a Wonderful Life (1946)

ads
ads

Şahane Hayat - It's a Wonderful Life (1946) Filmi


Vizyon Tarihi: 07 Ocak 1947
Yapımı :1946 - ABD
IMDb: 8.6
Tür : Aile , Dram , Fantastik
Süre: 130 Dak.
Yönetmen : Frank Capra
Oyuncular : James Stewart , Donna Reed , Gloria Grahame , Ward Bond , Argentina Brunetti
Senaryo : Frank Capra , Michael Wilson , Frances Goodrich , Philip Van Doren Stern , Albert Hackett , Jo Swerling
Yapımcı : Frank Capra



Şahane Hayat Filmi Hakkında:


IMDb: 250 sıralamasında 26. sırada ve 8.6'lık çok yüksek bir puana sahiptir. Yapım yılı 1947 olmasına rağmen o zaman şartlarına göre listelerde en üste olmayı başarmış ve eskimeyen kült filmler arasında yer almaktadır.

Şahane Hayat - It's a Wonderful Life (1946) Filminin özeti:


Çok zorumda ve yakın bir  zaman içinde iflas edeceğini adı gibi bilmektedir. Bu durumdan dolayı muzdariptir. George Bailey (James Stewart) bir Noel gününde aklına bir fikir gelir ve hayatının sonu olacak fikir. Kendini öldürmek ister. Noel gecesi nehre atarak kendini intihar edecektir..Doğduğundan bu yana aynı küçük kasabada yaşayan Bailey buradaki insanlara kendini adamış ,hoşgörülü,güvenilir ve yardımsever bir hayat süren, sevilen bir insandır.Büyük bunalım 'ı hasarsız atlatmış,babasından devraldığı konut ve finans şirketi aracılığı ile kasabalıların neredeyse tamamını konut sahibi yapmıştır.Bu arada para kazanmayı, mimar olma fırsatını,dünyayı gezmeyi, kısa olarak tüm hayallerini başka bahara bırakmak zorunda kalmıştır. Kasabaya yaptığı bunca iyilik kötü yürekli banker Henry F. Potter (Lionel Barrymore)'ın çıkarları ile çakışır. Potter,Bailey'in hiç bir zaman peşini bırakmamıştır. Ve.Birgün şans yüzüne güler ve bir fırsat doğar.  Finans firmasına  ait önemli bir miktarda para Bailey'in alkolik ve yaşlı amcası Billy Bailey (Thomas Mitchell) 'in umursamazlığı esnasında  Potter'ın eline geçmiştir.

Bakada ki yöneticilerin  araştırmaları sonucu ortaya  şirketin açığı tamamen çıkar. Bu iflas ve tutuklanma anlamınıda taşımaktadır. Teç çaresi vardır. O'nun  için intihardan başka bir çaresi bulunmamaktadır.Bailey kendini nehre atacakken aniden  bulunduğu konuma gönderilen melek Clarence (Henry Travers) onu ölümün eşiğinden çeker kurtarır.  Melek,Bailey'in bir şartını  yerine getirmek ve  ona 'kendisinin hiç doğmamış ve yaşamamış olduğu' bir dünyayı gösterecektir. Bailey göstrerilmiş olan bu gizemli dünyanın  aslında çekici ve güzel olmadığını anlar.  İnsanların kendilerine, çevrelerine, yardım sever ve iyi biri olduğunun kimse tarafından anlaşılmadığı kanısına varır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.