-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » » Bilgisayarınızı (Pc) Hızlandırma Yolları (güncel)

ads
ads

PC'nizi hızlandırmanın en kolay yolları!

Pc nasıl hızlandırılır?  en kolay şekilde bilgisayar hızlandırma? bilgisayarınızı hırlandırmak,   pc'nizi hızlandırmanızn en basit yöntemi,    pc'nizi eskisi kadar hızlı hale getirmeniz mümkün. bilgisayar hızlandırma  programları,  pc hızlandırma yöntemi,  2019 güncel  pc teknik bilgileri.

5 Adımda Bilgisayarınızı Hızlandırmak!


Bu yazımızda beş adımda bilgisayarınızı  nasıl hızlandırırsınz kolay şekilde yapabileceğiniz adımları anlatacağız.

Bilgisayarınızı  (Pc) Hızlandırma  Yolları (güncel)


Bildiğiniz  gibi bilgisayarlar zamanla yavaşlar ve eski performansı elde etmek mümkün olmaz. Bu tür durumlarda en iyi  yöntem format atmak olsa da sürekli format atmak her zaman için pek iyi olmaz.  Pc'nizde yüklü olan programlar, belgeler, dökümanlar vs. bunları tekrardan yüklemek bu sebeple zor gelebilir. Biz iF ailesi olarak yavaşlayan bilgisayarınızı 5 adımda hızlı hale getirmenin  yollarını sıraladık.

Bilgisayarınızı  (Pc) Hızlandırma  Yolları (güncel)


Öncelikle  bilgisayarınızın yavaşlamasına neden olan durumu bulmanız gerekir.  Bazı durumlarda bilgisayar yavaşlıkları sistemden kaynaklı olabileceği gibi  donanımlardan da kaynaklı olabilir.  Adım:


  • 1. Adım: Güç Ayalarını Değiştirmek.


Güç  ayarlarını kontrol ediniz. Bunun için  Kontrol panelinden > denetim masası > donanım ve ses > güç seçenekleri bölümünden "Yüksel Performans" ayarının olduğundan emin olun.  Eğer  değilse   yüksek performans olarak ayarlayınız. 

  • 2. Adım: İşlemci Ayaları:
İşlemci öncelik düzeyini değiştirin.  İşlemci  bilgisayar için en önemli etkendir.  Hızı ve yavaşlığı genel olarak işlemciye bağlıdır. Bu sebeple işlemci öncelik düzeyini manuel olarak ayarlamanız gerekecektir. Bazı  programlar vardır ki işlemciyi tamamen ele geçirmiş ve onun işi bitmeden başka bir iş yapamaz hale gelebilirsiniz.  Bu sebeple aşağıdaki adımı uygulayın.

Windows işletim sisteminde işlemci önceliğini manuel olarak düzenleyebilmeniz mümkün olduğu için bununla ilgili bir ayar bulunmaktadır. Görev Yöneticisi'ni açınız İşlemler veya Ayrıntılar bölümüne tıklayın, hemen sonrasında ise  bilgisayarı hangi  program yavaşlatıyorsa O  programa sağ tıklayın ve önceliğini 'Düşük' olarak ayarlayınız.  

  • 3 Adım:   CCleaner'la  Gereksiz   Programları  ve  Dosyaları Temizleyin.
CCleaner'la alanında oldukça başarılı bilgisayarınızı hızlandırmada  en iyi etkenlerden biri olarak  birçok kişinin  kullandığı  en iyi yazılımlardan bir tanesidir.  CCleaner kullanımı oldukça basit ve  temizlik için birebirdir. Bazen  kaldıramadğınız programları  CCleaner'la  çok rahat şekilde kaldırabilir ve gerekli  aynı zamanda bilgisayarınızın hızlanmasını sağlayacak en güzel temizliği  yapmaktadır. 

  • 4. Adım:   IObit Advanced SystemCare ile bilgisayarınızda oluşan hataları düzeltin.
IObit Advanced SystemCare en iyi yazılımlardan bir tanesidir ve milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır.  Eğer   IObit Advanced SystemCare yazılımını satın almadıysanız   IObit Advanced SystemCare Free olarak indirip gerekli düzeyde düzeltmeler yapabilirsiniz. Bunun içinde  aşağıdaki  bağlantıya gitmeniz yeterlidir.

https://www.iobit.com/en/advancedsystemcarefree.php

Bu kaliteli program ile  birçok düzeltemeyi otomatik olarak yapabilirsiniz. Bilgisayarınızın  eski zamanlardaki gibi hızlı  çalıştığını  fark edersiniz.

  • 5. Adım: Video Sürücü Güncelleme:
Her ne kadar yeni nesil bilgisayarda güncellemler otomatik olsada bazen bu işlemler gerçekleşmeyebilir. Bu sebeple güncel olmayan  programları güncelleştirmeniz gerekir. Bunun dahilinde önemli olan Video sürücüsünü güncellemeniz gerekebilir.

Video sürücünüzün güncel olup olmadığını düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir, özellikle de oyun oynayan biri iseniz mutlaka  bunun gibi bir planınız varsa...

Bilgisayarınızı hızlandırma  yollarının en kolay biçimde  nasıl yapılacağını  beş adımda sizlere  sunduk. Tabiki bunların haricinde birçok yöntem ile  bilgisayar hızlandırma yöntemleri mevcuttur. Biz beş adet ile yetindik. Ve sorununuzdevam ediyorsa yorum bölümünden detaylı şekilde  sorununuzu bildirin sizlere yardımcı olmaya  çalışalım.

Not: Bu işlemleri yaptığınız halde pc'nizde halen yavaşlama söz konusu ise  en son çare olarak iyi bir  format atmanız en doğru seçenek olacaktır. Unutmamalıdır ki, düzenli olarak bilgisayarınızın kasasını temizleyin.  Ayda bir kere veya 3 ayda bir kere. Çünkü kasanın içne tozlar biriktmekte ve buda bilgisayrın yavaşlamasına hatta bozulmasına neden olabilmektedir. Bu sebeple  kasa içindeki donanımlara zarar vermeden tozları temizleyin. 


Google Aramaları:

bilgisayar hızlandırma programsız


bilgisayar hızlandırma windows 10


bilgisayar hızlandırma windows 8


pc hızlandırma programı 2018


bilgisayar hızlandırma 2018


pc hızlandırma 2019


laptop hızlandırma


en iyi bilgisayar hızlandırma programı 2018

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.