-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » İstanbul'da Gezilecek En Güzel 5 Yer

ads
ads
Ülkemiz o kadar  güzel ki,  gezenle ve görenler bilir. Ne kadar  şanşlıyız bir düşünsenize  Türkiye  gibi bir yerde   yaşıyouz.  Fakat ne kadar ülkemizi ve  güzelliklerini biliyoruz. Herkes için bu değişir, gezenler, seyahat edenler, kültürleri tanımak isteyenler ve  Türkiye'nin hemen hemen birçok yerini gezenler her şehirden her kasabadan farklı haz alır. Ülkemiz adeta cennet  gibi desek yeridir.

Özellikle dünyayı gezen (kutsal topraklar hariç) ve görenler ülkemizin ne kadar  güzel ve  değerli olduğunu  hatta  bir karış  topağına bile  hayran kalırlar. kaldı ki bu sadece manzara veya görsel olarak değil.  Her bölgenin insanının, misafir severleriği, sıcaklığı  en önemlisim de samimiyeti ile  kendine  hayran bırakır.  Anadluya gidersiniz, size  kapısını sonuna kadar açar  bağrına basar, batıya gidersiniz, sizi daha  farklı bir samimiyetle  karşılarlar,   doğya  gidersiniz ve  oranın insanlar daha çok candan ve misaifirperver olarak karşımıza çıkar.  Doğunun insanı ve genel olarak Anadolu'nun insanı bu vatanın özüdür..

İstanbul'da Gezilecek En Güzel 5 Yer


Bende birçok yer gezmiş olarak  ülkemizin  değerini çok  iyi anlamış biriyim her ne kadar  bilsekte  yabancı yeleri görünce daha  iyi anlar insan.  Vatanına dönünce öpersin  toprağını kucakların insanı.  Bizler bir başkayız, İnsanlarımız  başka, içten, candan, tertemiz, amcalarımız, analarımız,  kardeşlerimiz bize  insanlığı bir kez  daha hatırlatır.

Bu  yazımı özel olarak yazıyorum. iF ailesi olarak  turizm ve gezi alanında  belki   bazı yazılarım  olmuştur  fakat bunu ben bir yazar olarak bir  seyyah  gibi  de  değil  bir içten gelen  duygu ile daha doğrusu  tecrübenin,   seyahatlarin  verdiği  bilginin de dahilinde ilham ile  dile  getiriyorum. Uzun bir yazı olarak  ancak sıkılmanızdan da korktuğum için kısa kesmeye   çalışacağım ancak ne mümkün ki ülkemi anlatmak bir kaç kelimeye  sığmıyor yada ben o kelimeyi bulamadım.  

Ve araştırmalar  yaparken değerli bir  arkadaşımın sitesine denk geldim. "www.gezipedia.net"  oldukça kaliteli ve   ülkemizde  gezebileceğiniz özellikle tatilde  yapabileceğiniz yerler  hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.  İçeriği o kadar geniş  ki ne ararsanız  bulmanız mümkün.  Şunuda tekrar belirtmek isterim siz değerli ziyaretçilerime  fayda  sağlayacak  kaliteli siteleri araştırır  ve  gerekli durumda sizlere sunarım. İşte tavsiye ettiğim sitelerden bir tanesi de budur.  Mutlaka    görmeniz,  gezmeniz, gezilecek yerler  ve  ülkemizin  güzelliklerini okumanızı  tavsiye ederim.  

https://www.gezipedia.net  sitesinin asıl  gayesi  "Türkiye’nin 81 ilinde gezilecek yerler, mekanlar, görülmesi gereken yerler, hangi ilimizin neyi meşhur, şehirlerimizin yöresel lezzetleri ve turistlik yerlerimizin tarihleri hakkında detaylı ve güncel bilgiler veriyoruz."  sologanı ile  aradıklarınızı bulursunuz.

İstanbul   Türkiye'nin  hatta dünyanın en güzel  şehiridir. Bu sebeple  İstanbul hakkında  bilgiler vereceğim: İstanbul evet  istanbul adına   şarkılar, şiirler yazılan, dünyanın göz bebeği istabul. İstanbul, hasret, istanbul aşk, istanbul vatan, istanbul  Türkiye,  istanbul candır  can...... Sözlerin sustuğu bu an işte...


Gezilecek yerler o kadar çok iken neden İstanbul der  gibisiniz, İstanbul'da  çok  gezilecek yer var,  50   yaşındaki amacaya sorun  bakalım her yerini gezebilmiş mi?  Gezse bile acaba kaç kere  gitmiş ve her  gidişinde ayrı bir  haz  ve huzur  vardır.  Bana İstanbul denince  aklıma  gelen,  Vapurdan martılara  simit  atan  insanlar gelirken,  denizin kokusu,  insanların her birinde  ayrı  neşe, mutluluk,  her biri  ayrı renkte  ama tek  yürek  ve  tek hedef, İstanbul bana kız  kulesini  hatırlarken,  bir başkasına İstanbul  Aşk'ı anlatır. Bir  Nisan   yağrmurunda  sırılsıklamlığı anımsatır.  Bana istanbul  Gülhane  Parkını hatırlatırken, bir başkasına Sultan Ahmet Camisi Meydanı, Ayasofya Camisi, kimisine  İstanbul  Eyüp Sultan'ı  hatırlatır, bazılarına İstanbul diyince o eşşiz  güzellikte olan  boğazı  ve  manzarasını  hatırlar.  İstanbul dedim aslında her şey. İçinde  gizli  ne ararsan onu bulursun.  İstanbul başlı başına bir sen. İstanbul  Eminönünde  balık ekmek, biraz  yukarı çıkınca  Galata Kulesi, Topkapı sarayın istanbul aslında  Tarih ve kokusu ile bize esen o  güzelim  tarih. 

Bakmak çok önemli herkes  bakar aynı şeye de olsa ama  herkes  farklı görür.  İşte bu yüzden herkesin İstanbul'u başka.  Nice kitaplar, şiirler, şarkılar neler neler  yazılmış. Ah istanbul işte. 

Neyse  İstanbulda gecebileceğiniz en güzel yerleri sizlere sunayım:  

Mutlaka ve Mutlaka  Gezmeniz Gereken Yerler: işte "İstanbul'da Gezilecek Yerler" listesi  beş adet.

Sadece beş tane gezilecek en  önemli yerleri sizlere  aktarıyorum ve  detaylı bilgi için ismi geçen siteden  tüm detaylara  ulaşınız. 

Genel olarak istanbulda  özellike    adını sayacağımız yerlerde  büyümüş olanlar her ne kadar da olsa oranın  değerini bilemez.  Mesela ben bilemedim.  Ancak ne zaman ilçe  değiştim o zaman anladım.  Balık nasıl  suyu göremez ise bizde içinde olduğumuz için  göremedik desek yeridir.  Görseller  adı geçen siteden alınmıştır. 


  • Sultanahmet Cami
Anlatmaya  gerek bile  duymuyorum  görsele bakmanız yeterli olduğu  gibi  gezip  görmeniz  ancak  idrak ederek o zaman hayranlığınız  tavan yapar.

Sultanahmet Cami

  • Ayasofya
Dünya bilir  ve  ne kadarda önemli olduğunu tabi.  Ayasofya  hakkında  da bir  şey   yazmayacağım  bilen bilir  Ayasofya  camisi  "Fatih Sultan Mehmet Han" Hazretlerinin bizlere mirası ve emanetidir. 

Ayasofya


  • Süleymaniye Cami


  • Ülkemizin ikinci  büyük  camisi ve İstanbulun en büyük camisi Mimar sinanın Çok büyük eserlerinden biridir. Hayran kalmamak mümkün  değil.  Bir mimar  gözüyle bakınız.

    Süleymaniye Cami


    • Gülhane Parkı
    Eski zamanlarda  bu park  hayvanat bahçesi olarakda bilinirdi  zamanla   kaldırıldı ve  şu  anki  hali ile  daha güzel bir  yer halini aldı. Mutlaka  gezip  görmeniz ve  ruhunuzu dinlendirecek derecede harika bir yer.

    Gülhane Parkı

    • Ortaköy
    Boğaz ile iç içe en yakınında  bulunan ve entelektüel yelerimn en başında gelen Ortaköy de İstanbul'a gelenlerin uğramadan gitmedikleri özel bir mekandır.. Sizlerde  ziyaret edin.  Havası bir başka  insanı bir başka Ortaköy bir başka..

    Ortaköy

    Daha o kadar çok  güzel yer var ki şimdi biz sadece  beş tanesi ile sınırladık.   Daha  fazlası için  ilgili adresi   ziyaret edin. Sadece istanbul değil  ülkemizin  tüm yerleri, kasabaları  aradığınzıın fazlasını bulmak için araştırınız.

    Yaralandığımız Kaynak: https://www.gezipedia.net  ailesine katkılarından  dolayı  teşekkür ederiz. 




    ads

    FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
    «
    Next
    Sonraki Kayıt
    »
    Previous
    Önceki Kayıt

    Hiç yorum yok:

    Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


    Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

    Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

    Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.