-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Vakumlu Poşetlerin Avantajları Nelerdir? Fiyatları ve Vakum Torba Firmaları

ads
ads

Vakumlu poşetler aynı zamanda üç kenarı kaynaklı poşetler olarak da geçmektedir. Piyasada; körüksüz poşet, vakumlanan poşet, üç kenar kaynak torba ve vakumlanan ambalaj olarak da bilinmektedir. Vakumlanma özellikleri nedeniyle üç kenarı kaynak poşet olarak bilinmektedir. Yapısı özeldir; laminasyon özellikleri ürünlerin poşete yerleştirilmesine ve sonrasında da vakumlanmasına olanak sağlar. Vakumlama işlemlerinin ardından ürünlerin yeniden hava ile teması poşet açılana kadar imkânsızdır. Bu vakumlu poşet üretilirken; kaynak noktalarına dikkat edilir çünkü hava alması içindeki ürünün hızlı bir şekilde bozulmasına neden olacaktır. Vakumlama işlemleri için hava çekici bir ürün lazımdır; bu noktada sanayi tipi vakumlardan yararlanılır. Daha küçük bir alanda vakumlama işlemi yapıyorsanız alacağınız vakum makinesi; ev tipi ya da dükkân tipi olabilir.

Vakumlu Poşetlerin Avantajları

Vakum poşet en sık kullanılan poşet türlerinden birisi. Özellikle ürünlerin uzun süre bozulmadan kalmasını isteyen satıcılar için ideal denebilir.

  • Ürünleri normal pakette saklanma sürelerinden daha uzun taze tutar.
  • Raf ömrü üzerinde ciddi etkileri vardır.
  • Gıdaların paket açılana kadar hava ile teması mümkün değildir bu durum da bozulmanın önüne geçer ve müşterilere stok yapma imkânı sunar.
Vakumlu poşet alacağınız zaman dikkatli davranmanız gereklidir. Doğru bir laminasyon yapısında olan poşetleri satın almanız gerekir. Doğru yapıda almadığınız bir poşet sonrasında hava alacak ve ürününüzde bozulmalar meydana gelecektir. Özellikle gıda ürünlerinin vakumlanmasına çok daha fazla dikkat etmek gerekir çünkü ciddi zehirlenmeler yaşanabilir. Bu durum itibar kaybetmenize, tüketen müşterinin can kaybı yaşamasına neden olabilir. Bilmediğiniz ya da güvenmediğiniz yerlerden vakumlu poşet almamanız gereklidir.

Vakumlu torba (https://afrikaambalaj.com/urunler/vakum-poset/) genel olarak üç kenarı kaynaklı poşet olarak bilinse de aslında çok farklı şekillerde ve ebatlarda üretmeniz mümkündür. Vakumlu poşetler üzerine de baskı yapılabilmektedir. Çabuk bozulan gıda ürünleri satıyorsanız vakumlamak maliyetinizin düşmesini sağlayacaktır.

Vakumlu Poşetlerin Avantajları Nelerdir? Fiyatları ve Vakum Torba Firmaları


Balık, peynir, aktar, meyve ve sebze gibi ürünler vakumlu poşetler sayesinde uzun süreler tazeliğini korur. Tazeliğini koruması için doğru yerde muhafaza edilmesi de önemlidir. Örneğin; balıkları vakumlasanız dahi belirli bir soğuklukta tutmanız gereklidir. Aksi halde vakumlamanız tek başına yeterli olmayacaktır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.