-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » 12 Kızgın Adam (1957) - 12 Angry Men

ads
ads

12 Kızgın Adam (1957) - 12 Angry Men Filmi


Vizyon Tarihi: 01 Nisan 1960
Yapımı :1957 - ABD
IMDb: 8.9
Tür : Dram , Gizem
Süre: 96 Dak.
Yönetmen : Sidney Lumet
Oyuncular : Henry Fonda , Lee J. Cobb , Martin Balsam , Joseph Sweeney , Jack Warden
Senaryo : Reginald Rose
Yapımcı : Henry Fonda , Reginald Rose

12 Kızgın Adam (1957) - 12 Angry Men Film Hakkında:


1957 senesinde bir çoğumuz daha doğmamıştık. Sinema tarihine büyük harflerle imza atan film 12 kızgın adam. Tek bir odada geçen film hala gizemini ve önemini korumaktadır. IMDb puanlamasında iyi bir yere sahip olan 12 kızgın adam filmi 7. sıradadır.

Çok eski bir film olmasına karşın defalarca izlenebilmektedir. Genel olarak günümüze kadar dikkat çekmiştir. Eski filmler her izlemede aynı tadı alabiliyor insan. Angry Men ( 12 Kızgın adam ) filmi bunlardan sadece bir tanesi ve ilk başlarda gelir.

sinema


12 Kızgın Adam (1957) - 12 Angry Men Filminin özeti:


Genç bir çocuğun babasını katletmekle suçlanmaktadır. Mahkeme tüm hızıyla devam ederken tüm şüpheler çocuğun üzerine toplanmıştır. Ve bunu kesinleştirmek için 12 tane insan bir odada toplanarak durumu analiz ederler. Ve heyet kurulur. Bu 12 kişi birbirlerini normal hayatta tanımayan ve hiç bir şekilde görüşmemiş yüksek kariyerli kimselerdir.

Çocuğun hayatı 12 tane jurinin elindedir. İlk olarak toplam 11 kişi çocuğun suçlu olduğuna karar verir ve idam edilmesine olanak tanırlar. Ancak aralarından tek bir kişi çocuğun suçsuz olduğuna inanır ve bu genç çocuğun hayatı için savaşır. Tek bir kişi ve karşılığında 11 kişi  ile mücadele.

Bu durumdan dolayı diğer adamlar kızgındır. Derhal karar verilip çocuğun asılması ve kendi işlerine güçlerine bakmak için. Ancak hiç bir şey göründüğü gitmeyecektir.

Film boyunca bir odada  geçen ve psikolojinin ağır bastığı konuşmalardan ibaret muhteşem bir baş yapıt.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Ben de sitemde bu film hakkında bir yazı yazacağım. Önyargı gibi basit ama etkisi büyük bir duygunun nelere sebep olabileceğini güzelce işlemişler.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.