-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » SEO ’da Yeni Yaklaşımlar: 12 Modern SEO Tekniği ile Rakiplerinizi Sollayın

ads
ads

SEO konusunda yeni teknikler öğrenerek sizlerle paylaşmak üzere araştırma yaparken https://seofabrika.com.tr/SEO adresinde yer alan bir SEO yazısı okudum. Muhteşem bir yazı.. Daha önce hiç bir yerde duymadığım harika bilgiler içeriyor.. Sanırım 7000 kelimenin üzerinde ve arama motoru optimizasyonu konusunda çok aydınlatıcı bilgilerle dolu. İçinde aradığınız herşey var..

Bu yazıda aldığım notlar çerçevesinde size bu değerli yazının içeriğini yansıtmaya çalışacağım. Umarım herkes istifade eder.


#1 - SEO’da Kaliteli İçerik Çok Önemlidir

SEO ‘da içerik tahmin ettiğinizden çok daha önemli. Her yerde söylenen ve klasik ifadelerin yerine araştırılarak ve derinlemesine kapsamlı bilgiler içeren kaliteli yazılar yazmalı ve bunları sitenizde yayınlamalısınız.

İçeriğin özgün olması zaten gereklilik. Eğer kopya içerik kullanıyorsanız arama motorlarında üst sıralarda yer almayı unutmalısınız.

Kaliteli içerik konusunda en büyük sorun insanların bilmedikleri ya da uzmanı olmadıkları konularda websiteleri açmaları.. Ya da çok geniş kapsamlı genel içerik siteleri oluşturmaları.. Kaliteli içerik üretmek için bu çok doğru bir yaklaşım değil.

seo teknikleri


İçeriğiniz kaliteli olduğunda, ziyaretçilerinizin etkileşimi artacak; dwell time (kullanıcının sitede geçirdiği zaman) daha fazla olacak ve böylece güçlü sıralama sinyali edinerek Google’da üst sıralarda yer almış olacaksınız.

#2 - Uzun İçerik Üretmenin SEO ‘ya Katkısı

Yukarıda linkini verdiğim yazıda üzerinde önemle durulan bir başka husus ise içeriklerin kelime sayısı bakımından uzun olmasının önemi.
Yapılan bir çalışmada 1 Milyon sayfa üzerinde araştırma yapılmış ve bu araştırmada SERP de ilk sayfada yer alan sitelerin çok uzun içeriklere sahip olduğu görülmüş.

Özetle arkadaşlar, 300 kelimelik özgün makale yayınlayıp başarı olma şansınız oldukça düşük. Üstelik Google RankBrain ile içeriklerin ne ölçüde dolu olduğunu da kolayca anlayabiliyor..

Bu nedenle olabildiğince uzun ve kapsamlı, içerik bakımından da dopdolu bilgiler içeren yazıları hedeflemelisiniz.

#3 - Mobil Uyumlu Siteler Her Zaman Önde Olacak

Google kısa bir süre önce Mobile First Indexing güncellemesini duyurdu. Artık sitelerin ana versiyonu mobil üzerinde görünen hali olacak. Aslında bunu yadırgamak hata olur çünkü mobil kullanım oranı neredeyse %90 a dayanacak bir kaç sene sonra.

Herkesin elinde bir akıllı telefon ve masaüstü kullanım giderek azalıyor. Akıllı telefonlar internet kullanımında açık ara zirvede. Dolayısıyla, mobil uyumlu olmayan bir websitesi arama motoru optimizasyonu açısından tam bir kâbus demek..

Diğer taraftan sitenizin mobildeki açılma hızı da son derece önemli. Masaüstü için optimize ettiğiniz gibi, açılma hızını mobil versiyon için de optimize etmeli ve yüksek skorlar hedeflemelisiniz.

#4 - Anahtar Kelime Oranı Neden Önemli?

Yerli yersiz anahtar kelime kullanımı doğru değil. Doğal akışı bozan anahtar kelime yerleştirmeleri okuyucularınızın makalelerinizi beğenmeme ve sonunda geri tuşuna basarak sayfadan çıkması ile sonuçlanabilecek bir sürecin kapısını aralayabilir.

Bazı arkadaşlar 200 kelimelik makalede 5 kez aynı anahtar kelimeyi sırıtacak şekilde kullanıyor. Bunun yerine, 1000 kelimelik uzun ve kaliteli bir yazıda 3-4 kez anahtar kelimenin yer alması yeterli.

Oran olarak %2 nin üzerine çıkılmaması tavsiye ediliyor ama genel bir kural da yok bu konuda. Çok fazla kullanım over optimization denilen bir çeşit ceza sürecini tetikleyebilir.

Dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Google’ın keyword stuffing dediği bir zımbırtı var. (Detaylar için buradan bilgi alabilirsiniz.)

#5 -  Title Optimizasyonu Nasıl Gerçekleştirilmelidir?

Title etiketi döküman başlığını temsil etmektedir. Bu etiket, sayfanızın konusunu birebir özetlediğinden mutlaka anahtar kelimeniz burada yer almalıdır.

Hatta, ilk sözcük olabilirse bu en iyisidir etkili bir SEO stratejisi adına.

#6 - URL Yapısının SEO Açısından Önemi Büyük

URL ler olabildiğince kısa ve SEF olmalıdır (arama motoru dostu).Peki URL neden bu denli önemli? Çünkü o sayfanın ne ile alakalı olduğunu çok kısa bir şekilde özetliyor.

Örneğin: siteniz.com/anahtar-kelime gibi.. Burada anahtar kelimenizin yer alması kesinlikle oldukça güçlü bir sıralama sinyalidir.

Ayrıca uzun URL ler kırpılarak gösterildiğinden kötü bir kullanıcı deneyimine yol açmaktadır. Olabildiğince kısa ve anahtar kelime açısından zengin bir link yapısı kullanmalısınız.

#7 - Medya Öğeleri ile İçeriğinizi Zenginleştirin

Site kalma süresi yani DWELL time SEO açısından son derece önemlidir. Eğer, video , animasyon ve görsel öğelerle içeriğinizi zenginleştirirseniz sayfada kalma süresi artacaktır özellikle de video bu konuda oldukça güçlü bir içerik türü.

#8 - Site içi Linkleme Yaparak Sayfalarınızı Güçlendirin

Önemli sayfalarınıza anasayfadan ve özellikle menüden link vererek bu anahtar kelimelerde yükselmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Site içi linkleme yaparken, tam eşleşmeli anchor kullanımından kaçınmanıza da gerek yok. (Dış bağlantılarda sorun olan bu durum site içi bağlantılarda sorun olmaz, yeter ki çok abartmayın.)

Yazılarınızdan bir diğerine de link verebilirsiniz. Yalnız, yazı içerisinde yeri geldikçe bunu anahtar kelimeler üzerinden yapmak en doğrusu olacaktır.

#9 - Otoriter Sitelere Backlink Vermek Etkili Bir SEO Stratejisidir

Ülkemizde alışık olmadığımız bir durum bu. Hep link almak isteriz ama vermeye yanaşmayız. Bu doğru bir yaklaşım değildir arkadaşlar. Bazen sektörde güçlü bir siteye link vermek sizin o alanda çok kaliteli bir site olduğunuzu kanıtlar ve Google bunu çok sever.

Örneğin makalenizde yeri geldikçe Quora, Wikipedi gibi sitelere link vermek içeriğinizin kalitesini yansıtan önemli bir yaklaşımdır. Doğrudan rakiplerinize link vermek zorunda değilsiniz.

#10 - Ziyaretçi Yorumları SEO Açısından Değerlidir

İçeriklerinizde yorum sayılarını artırabiliyorsanız bu oldukça güçlü bir site içi SEO tekniğidir. İlgili içeriğin ziyaretçiler tarafından beğenildiğini gören Google, ilgili sayfanızı arama sonuçlarında üst sıralara taşıyacaktır.

Bu nedenle ziyaretçilerinizden yazınıza yorum yapmalarını isteyin ve mutlaka her yoruma cevap vererek verdiğiniz değeri gösterin.

#11 - Sektörünüzle Yakından Bağlantılı Sitelerden Backlink Edinin

Sektörünüzdeki sitelerden gelen otoriter bağlantılar en değerli olanlardır. Elinizden geldiğince size yakın sektörlerden güçlü bağlantılar almalısınız. Bu siteler durup dururken size bağlantı vermeyecektir elbette.. misafir yazarlık, sponsorlu (bilgi dolu) içerikler backlink almak için önemli yöntemler.

google  seo ve  önemi


Forum tanıtımı, sözlük tanıtımı gibi gereksiz ve hiç bir faydası olmayan SPAM çalışmalardan uzak durmalısınız.

#12 - Performansı Yüksek Bir Websitesi Oluşturun

Hızlı açılan siteler her zaman yavaş açılanlara göre arama sonuçlarında üst sıralarda yer almaktadır. Bunun nedeni açık.. Google, kullanıcı deneyimi açısından hızlı siteleri daha efektif buluyor ve haklı da.. Eğer bir site geç yükleniyorsa bu hemen çıkış yüzdesini artırır ve SEO nuza ciddi anlamda zarar verebilir.

Yazımızda önemli SEO ipuçlarına ve önemli tekniklere yer vermeye çalıştık. Umarım beğenir ve yorum yaparak düşüncelerinizi paylaşırsınız.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Çok faydalı bilgiler paylaşılmış gerçekten. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.