-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bilgisayar Açılmadan Kapanıyor Mu?

ads
ads

Pc  açılırken  bir kaç saniye sonra kapanıyor!  Bilgisayar Açılmıyor!



Bilgisayar  açılırken  açılmadan  kapanması, pc  sorunu,   kapanma açılmama sorunu  tüm detaylar ve çözümü  yazının devamında..


Birçok  masaüstü  bilgisayar  kullanıcısının başına gelen  bu dertten müzdarip olan çok kişi  olduğunu  tahmin ediyoruz.

Genel olarak bilgisayar  sorunları aslında tahmin ettiğiniz  kadar büyük nedenlere bağlı  donanımsal parçalardan meydana her zaman  gelmez. Bu  nedenle  çözümü  anlamak  için   direk  anakart,   ram,   hdd  vb.  parçaları söküp  çıkarıp   zaman kaybetmek veya  parçalara zarar vermemek için öncelikle yapmanız gereken  basit  ayrıca  komik  gelebilecek  yöntemleri  düşünmeniz gerekebilir. Çünkü  elektronik cihazlarda genel  anlamda  çok eski  değil  ise  ve  aniden meydana gelen sorunlar  hiç  tahmin edemeyeceğiniz  çok basit bir nedenden dolayı sizi  günlerce  uğraştırabilir.


Bilgisayar  Açılmadan  Kapanıyor Mu?


Hemen  tamirciye  götürmek yerine biraz  uğraşmak  mutlaka gerekir.  Eğer  garantisi var ise  direk  zaman kaybetmeyin  ancak bu  konumuz  önemli  olduğu  için  ve  sıkça rastlanan  durum  olduğundan herkes sorunun  nereden  olabileceğini  tahmin  edemeyebilir.  Direk  Psu ,  CPU  vb.  nedenlerden  dolayı  yeniler  gönderir  ancak  tekrar aynı  hataları  almanız  olası durumdur.   Birçok  pc  kullanıcısının  başına gelmiş durumdur.

Şimdi  konumuza geçelim.  Bilgisayarınız  zaman  içinde  düzgün  çalıyor  ve  tekrar  açtığınızda  tekrarlama  dediğimiz  güç  kaynağından gelen elektriğin  bir  anda kesilmesi ve  fanların  o anda  1 saniye  veya  3,  5  saniye  dönüp  durup  ve  aynı şekilde   tekrar   tekrar bu durumda  bilgisayarınız  çalışırken  çalışamaması.  Kısaca  pc  açılışında   açılımadan hemen kapanması, açılıp   kapanması,   kapanıp durması ve açılması sırasında  tekrar  durması  gibi  durumlar  pek  çok  görülmektedir.

Genel olarak  direk  tamirciye  götürseniz  ya size  yeni   PSU verir  veya  HDD yahut anakarttan  olabileceğini  söyleyebilir  hatta  ram  arızası dahi ortaya çıkabilir.  Oysa ki hiç biri  değil  diyebilirim.

Bu görüşüm tabi ki  her kullanıcı  için  geçerli  olmasada genel  olarak bu tür  arızalar donanımsal  olmakla birlikte  aslında  değil.

Bilgisayardan  orta  derece  anlayan  kişiler   PSU  kaynaklı olacağını  tahmin  ederler genel  olarak  evet    PSU  kaynaklı  olma ihtimali en  yüksek  ihtimal  oluyor bu gibi durumlarda ancak bunda  tamamen  farklı.

Örnek olarak; mavi ekran  hatası, bilgisayarın aniden kapanması, kendi  kendine reset  atması, bir  süre  kullanımdan  sonra  bilgisayarın donması,  ağırlaşması,  yavaşlaması, siyah  ekran  hatası bunların  ana  sorunu  genel olarak  PSU  kaynaklıdır. 

Bilgisayarın  açılırken  hemen  kapanması sürekli  elektrik  gelip  gitmesi  sorunu  kesin çözümü!


Bir  kaç nedenden olabilmektedir. Bunlar  aşağıda  sıralanmıştır:

  • PSU ESKİMİŞTİR  VE  DEĞİŞTİRİLMESİ  GEREKİR, ÖNCELİKLE  VARSA  BAŞKA  BİR  PSU  DENEYİNİZ.  SORUN ÇÖZÜLÜRSE   PSU. ÇÖZÜLMES  İSE  2.  NEDENE  BAKINIZ.
  • ANAKART  SORUNUNDAN KAYNAKLANABİLİR,  BUNUN  İÇİNDE AYNI ŞEKİLDE   BİR ANAKART  DENEMESİ  YAPABİLİRSİNİZ.  FAKAT BU ZOR  OLABİLİR.  EN SON OLASI DURUMLARDAN BİRİ OLARAK  ANAKART OLARAK  DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ.
  • RAM HATASI  MUHTEMELEN OLABİLİR  ANCAK BÖYLESİ DURUMDA AÇILIP KAPANMA   DAHA DOĞRUSU  AÇILIRKEN KAPANMA  KISA SÜREDE  SANİYELİK  ARALIKLARLA    RESET  ATMASI OLMAZ.  ANCAK SİZ GENEDE  RAM YERLERİNİ  DEĞİŞTİRİN, HER BİRİNİ  SÖKÜN  TEKER TEKER DENEYİN.
  • SON OLARAK İLK OLASI  DURUM   MUHTEMELEN  BU OLSA GEREK;KOMİK GELEBİLİR  BELKİ YADA  İLGİNÇ, ŞAŞIRTICI VEYA GARİP  HADİYA  DİYEBİLİRSİNİZ  EVET  ASIL  SORUN "STATİK  ELEKTİRİK"
Zaman  içinde kasanızda  siz  farkında  olmasanızda statik  elektirik meydana gelir ve  bu nedenle   bilgisayarınızın  açılmasını  engeller. Tıpkı yukarıda tarif  ettiğimiz   gibi   her donanımdan  şüphelenip  ancak bir türlü  çözüm  bulamadığımız   gibi  sürekli   PSU  tekrar   tekrar kendini  yenilemesi   fanların  anlık olarak çalışması ve  duması  tekrar  aynı  durumun  defalarca  fişi  çekene  kadar  devam  etmesi  gibi..

Çözüm......

  • STATİK  ELEKTİRİK   TOPRAKLAMA
  • STATİK  ELEKTİRİĞİ  BOŞALTMAK
  • STATİK ELEKTİRİĞİ  KASADAN  TEMİZLEMEK
En basit  şekilde bunu  yapmak için  fişi  çekin ve  güç  düğmesine  10  saniye  veya  daha uzun basılı tutun  sonra  bırakın  bu  yöntemi  bir  kaç kez  deneyin  sonra  fişi  takın   çalıştırın  muhtemelen  hemen düzelecektir.

Eğer bir  kaç  denemede  başarısız  olduysanız bir çok  deneme yapın  güç  düğmesine  daha uzun süreli  basılı  tutun  ve  bırakın  fişte olmayacak  bilgisayar  unutmayın...

Tekrar  açılmaz  ise  tüm donanımı kasadan  sökün  ayrı  ayrı yerlere koyun  yapabiliyorsanız   toprak  olan bölgede bir  kaç saat bekletin yapamazsanız bir  gün     süre ile   dinlendirin  ertesi gün   donımı  toplayın  ve tekrar  çalıştırın.   muhtemelen  olacaktır.

Bu yöntemde yeterli  olmadı ise bir mıknatıs  alarak kasanın  her yerini  gezdirin  statik  elektriği  çekecektir.  aslında  2.  yöntem olarak bunu deneyin..  Fakat ilk  deneme  ile  güç  düğmesine basılı tutmak  ve bırakmak   hemen işe yarayacaktır.  Bazı  kişilerde  yaramayabilir bu sebeple bir kaç yönrem söyledim.


Sözü  ve  yazıyı  çok  fazla  uzattık sanırım   hakkınızı  helal  edin..  Yorumdan sormak istediklerinizi  sorabilirsiniz..



Google Aramaları:

Bilgisayar Kendi Kendine Kapanıyor Çözüm
Bilgisayar Kendi Kendine Kapanıyor
bilgisayar kendi kendine kapanıyor çözüm
bilgisayar kendi kendine kapanıyor çözüm windows 7
bilgisayar kendi kendine kapanıyor çözüm windows 10
bilgisayar kendi kendine kapanıyor çözüm xp
bilgisayar kendi kendine kapanıyor ne yapmalıyım
bilgisayar kendi kendine reset atıyor
bilgisayar kendi kendine yeniden başlatıyor
bilgisayar kendi kendine kapanıp açılıyor
bilgisayar açılmıyor
işlemci ısınma sorunu
işlemci ısınma sorunu çözümü

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.