-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Bu bağlantı güvenilir değil Hatası ve Çözümü

ads
ads

Bu bağlantı güvenilir değil Sorunu ve kesin Çözümü


Son zamanlarda çok denk geldiğimiz hatalardan biridir. Aslında hata olarak kabul etmemek lazım. Birçok sunucu güvenli sertifika dedikleri SSL sunucularına geçtiğinden kaynaklanma ihtimali oldukça büyük. Örneğin google'a Htps:// şeklinde girilince bu bağlantı güvenilir değildir hatası alabilirsiniz ve birçok sunucuda sitelerde bu durum söz konusu olabilir. http://www.google.com.tr diye girdiğinizde çok büyük ihtimal gireceksiniz.

Fakat sorunumuz sadece google ile ilgili olmadığından birkaç yöntemi sizlerle paylaşacağım bunları sırasıyla denerseniz büyük ihtimal sorundan kurtulacaksınız.

Chrome ve Firefox gibi tarayıcılarda en çok karşılaştığımız hatalardan biridir. Yandex ve opera gibi tarayıcılarda bu durum çok nadir karşımıza çıkar.


Bu bağlantı güvenilir değil çözümü


1. Adım:  İlk olarak Windows saat ayarlarınızın güncel olduğunu kontrol edin. Ve her ihtimale karşı  tekrar güncelleme yapın.  Sağ alt köşede saat ve tarih sekmesine  tıklayın.  Çıkan kutucukta tarih ve saat ayarlarını değiştir linkine kısmına tıklayın.  Sonrasında  "İnternet saati " simgesine  tıklayın ve açılan ekranda ayarları değiştire tıklayın. En son işlem olarak şimdi güncelle butonuna tıklayın ve saat güncellenecektir.  Bu sorununuzu çözemediyse 2. adıma geçiyoruz



2. Adım: Çok büyük ihtimalle virüs yazılımlarınızdan olabilir. Örnek olarak Avast, Nod32 gibi antivirüs programınız çalışıyorsa devre dışı bırakıp çerezleri silerek tarayıcınıza giriş yapın.  Bu şekilde de sorun devam ediyorsa 3. adıma geçelim.

3 Adım:

*  Denetim Masasına gidin,
* Ağ Ve Internet Bağlantıları Seçeneğine kısmına girin.
* karşınızda ki kutucuğa Sayfada İnternet Seçenkeleri'ne Tıklayınız
* Bundan sonra ekrana gelen  Sayfada GELİŞMİŞ'e Tıklayın
* Burada Proxy İle Yapılan Bağlantılarda HTTP 1.1'i Kullan Kutucuğu büyük ihtimal işaretli olacak bu   kaldırın ve tamam diyin aşağıdaki ekrandaki gibi sonra tamam diyin ve sorununuz büyük oranda düzelmiş olacaktır.


Bu bağlantı güvenilir değil Hatası ve Çözümü

Eğer bu işlemlere rağmen hala sorun devam ediyorsa 4. adıma geçelim.

4. Adım:
Tarayıcınızın ayarlarını sıfırlayın veya yeniden yüklemeyi deneyin.  Buda işe yaramazsa  5. adım ile bunu halletmeyi çalışacağız.

5. Adım:  Seçenek Firefox -> Seçenekler kısmından devam ederek Gelişmiş -> Ağ >>  Ayarlar -> Bu ağın vekil sunucu özelliklerini kendiliğinden tanı bölümünü işaretleyip tamam diyin.

6. Adım: Bağlantı güvenilir değil hatası bazı modemlerde olabilir.  Örnek olarak "TP-LINK"  modem kullanıyorsanız bu sorunla denk gelme olasılığınız yüksek. Bunun için yapmanız gereken "modem arayüzüne girin 'http://192.168.1.1/login.htm' LAN bölümündeki DNS ayarlarını Otomatik yaparak bu sorunu çözebilirsiniz.

Bütün bu işlemlere rağmen sorun devam ediyorsa sisteminizi geri yükleyin birde öyle deneyin.  Ancak yukarıdaki çözümlerin çoğu size olumlu sonuç verecektir. Dediğimiz  gibi çok büyük ihtimalle saat ayarları veya antivirüs programları olabilir.


Bir önceki hata çözümü konumuz >>  Portalsepeti Nasıl Kaldırılır?

Ayrıca faydalanılan  kaynak: https://www.618media.com/kategori/seo/   https://www.618media.com/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

25 yorum:

  1. Sırayla deniyordum. 4. adımı atladım sadece ve 5.adımı denedikten sonra işe yaradı. Sorunum çözüldü çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorununuzun çözülmesine sevindim rica ederim.

      Sil
    2. Elinize sağlık ilk adımda çözüldü kafayı yemek üzereydim.

      Sil
  2. çok sağol benimde 5.de oldu hepsini denedim 5e kadar

    YanıtlaSil
  3. GARDAŞ O https deki "s" gavurunu kaldırdım oldu. (arama çubuğuna kendisi s yi otomatik ekliyor) Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  4. android çözümü nedir acaba

    YanıtlaSil
  5. Deli olmak üzereyken yazınız çıka geldi karşıma, uzun süredir başıma bela oluyordu bu güvenli değil olayı sayenizde hallettim.

    YanıtlaSil
  6. Son zamanlarda internette sıklıkta karşılaşmaya başladım, özellikle de SSL sertifikalarının SEO da öneminin ortaya çıkması ile beraber ne yazık ki piyasa da kalitesiz ve gücensiz SSL sertifikaları dağıtılmaya başlandı, bu yüzden dolayı da bu hatalarla sıklıkla karşılaşabiliyoruz.

    YanıtlaSil
  7. 1 adım çözdü eyw

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar benimki olmadı bu yardımcı olsanız ��

    YanıtlaSil
  9. 1. Adimi uyguluyorum benim sistem saatim 1 saat geri onu guncelledikten sonra internet saati kısmından ayarlari değiştir şimdi guncellestir deyince yine 1 saat geri aliyor neden acaba

    YanıtlaSil
  10. Bu sorunla yıllar önce ilk karşılaştığımda deli olmuştum. Ancak masaüstü bilgisayarımın ön belleğinin sıfırlandığını anlayınca çözümü kolay oldu. Bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Bu hatayı ilk aldığımda gerçekten beni delirtmişti. Kolayca çözüyoruz şimdi Teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Oyunlara girerken guvenli degil uyarisi geliyor adroid telefonda nasil hallolur acaba yardimci olursaniz sevinirim acil lutfen .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meryem Yilmaz kardeşim telefonlar ilgili şuan bilgimiz yok.

      Sil
    2. Teseķkur ederim sagolun yinede

      Sil
  13. 1.adımda sorun çözüldü,teşekkürler.meyerse bosuna aylarca bilgisayarı kullanamıyormuşum.

    YanıtlaSil
  14. 8 den gece 1 e kadar uğraşıp yapamamışken sizin yazınızı karşıma çıkaran Allah a şükürler olsun Allah razı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim ne demek sizden de Allah razı olsun.

      Sil
  15. Merhaba herkez 5. oldu demiş her birini yapabildiğim kadar denedim. Ama 5. yi bir türlü yapamadım yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
  16. Türknet kullanıyorum güvenli internet istedim htpps...'s' harfi her girdiğim sitede çıkıyor.Facebook sayfam açılmıyor dediklerinizi yapdım düzelmedi.Sorun ne olabilir.Güvenli internetten çıksam düzelir mi teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunun tam olarak nereden kaynaklandığı hakkında bilgi sahibi değilim ancak dediğiniz gibi belki güvenli internetten dolayı da olabilir. İsterseniz bir deneyin. Başka tarayıcılar denediniz mi.

      Sil
  17. 1. adımı uyguladım ve sorunum çözüldü sizlere çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  18. Uyarıyı farketmeden bir sitede uygulama için tcmi girmiştim bir şey olur mu acil yardım edermşsini

    YanıtlaSil
  19. benim çözüldü teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.