-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İranlı üreticilerden polimerik malzeme tedarikinde 5 önemli nokta

ads
ads

Kimyasal ve polimer hammaddelerin temini ve ithalatı, işletme sahiplerinin temel endişelerinden biridir. Döviz kurundaki istikrarsızlık ve ithal hammadde fiyatlarına doğrudan etkisi her zaman satın alma sürecini zorlaştırabilecek önemli konulardan biridir. Tüm bu sorunlara ek olarak, hammaddeler uygun fiyattan temin edilebildiği takdirde, istenilen kalitede kimyasal ve polimerik hammaddeler fabrikanın nihai ürününe doğrudan etki edecektir. Kimyasal ve polimer hammadde tedariği alanında Türkiye gibi İran dışındaki üreticilere bu malzemeleri ihraç etmekten sorumlu çeşitli firmalar bulunmaktadır. Aşağıda inceleyeceğimiz İran'dan hammadde alırken birçok noktaya dikkat etmelisiniz. Bu yazıda bahsedilen noktalar, malzeme satın alma sürecindeki riskinizi mümkün olduğunca azaltabilir, bu yüzden bu makalenin sonuna kadar bizi takip etmenizi öneririz.

Genel olarak İran'dan iki şekilde hammadde satın alabilirsiniz. İran petrokimya müzayedelerine katılmak olan ilk yöntemde müzayede saatini bilmeniz ve müzayedeye tüm geçerli belgelerle katılmanız gerekir ve bu müzayedeleri kazanmanız biraz zor olabilir çünkü İran petrokimya fabrikaların ilk önceliği müzayedeleri kazanmak için  İran şirketleridir ve komşu ülkelerlden koordinasyon sağlamak da nispeten zor olabilir. İkinci yöntem, bu malzemeleri ihraç etmekten sorumlu olan ve açık artırmalara bizzat katılan İran'daki saygın tedarikçilere atıfta bulunmaktır. Bu şirketler, itibarları ve parlak geçmişleri nedeniyle müzayedeyi kazanma şansına sahipler ve ayrıca müzayedeye katılmanın kural ve ilkelerine aşina oldukları için ihtiyaçlarınızı iyi karşılayabilirler. Aşağıda bu tedarikçilerden hammadde alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan daha fazla bahsedeceğiz.

Nitelikli uzmanlardan tavsiyesi alın

Dikkat etmeniz gereken ilk şey, polimer ve kimyasal maddeler konusunda bilgili uzmanlardan tavsiye almaktır. Teknik uzman, polimerik ve kimyasal malzeme satın almanın tüm aşamalarında size rehberlik edebilmek için tüm hammaddelere ve her birinin özelliklerini tam olarak aşina olmalıdır. Uzman tavsiyesi almak için İran'daki güvenilebilir tedarikçilere başvurmalı ve gerekli rehberliği almalısınız. Uzman danışmanların teknik bilgilerini kullandığınızda doğru ürünü seçtiğinizden emin olabilirsiniz.

Ürünler nasıl taşınır  ve gönderme yöntemleri

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli nokta ise satın alınan malzemelerin nakliye koşullarıdır. Birçoğunun hava, nem, ısı vb. ortamlarda bulunma tehlikesi nedeniyle kimyasal ve polimerik hammaddelerin depolanması ve taşınması çok önemlidir. Bu malzemeler MSDS talimatlarına veya Malzeme Güvenlik Veri Sayfasına göre paketlenir ve ardından müşteriye teslim edilmek üzere güvenilir taşıyıcılara teslim edilir. İlk adım, İran'da bu malzemelerin taşınmasından sorumlu olacak bir tedarikçi firma bulmaktır. İran'da bu konuda yeterli deneyime ve uzun bir geçmişe sahip olan şirketlerden biri de Petrobon Trading şirketi'dir. Tam bir güvenle, polimer ve kimyasal malzemelerin toplu olarak satın alınması sürecini bu şirkete bırakabilirsiniz

MSDS Nedir

 Bu faktör, kimyasal ve polimer ürünlerin ve hammaddelerin depolanması, paketlenmesi ve taşınması standardını belirler ve büyük önem taşır. Birçok kimyasal bileşik, uygun olmayan şekilde depolanır ve taşınırsa yangınlara, patlamalara ve hatta can ve mallarda onarılamaz hasarlara neden olabilir. MSDS genellikle toksisite derecesini, soluma, yutma vb. nedeniyle insanlar üzerindeki etkileri ve ayrıca maddenin çevreye verdiği zararı ve kimyasalın neden olduğu yangınla nasıl başa çıkılacağını dikkate alır.





Doğru markayı belirleyin

Dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de istediğiniz ürünün markasına dikkat etmenizdir. Hangi markanın size uygun olduğunu seçmelisiniz ve markayı İran'daki tedarikçi firmanın yardımıyla da tanımlayabilirsiniz. Tüm İranlı üreticiler yüksek kaliteli ürünler üretiyor ve bu nedenle birçok ülke hammadde ürünlerini İran'dan tedarik etme eğiliminde. Ancak İran, komşu ülkelere hammadde ihracatına kısıtlamalar getiriyor ve İranlı üreticilere öncelik veriyor. Örneğin polietilen hammaddesi satın almak için aşağıda sunduğumuz markalara dikkat etmelisiniz

PE- Polietilen Fırınlar

Daha önce de düşünülmüş olan petrokimya tesislerinin gibi olan bu üretimi olmayan İran gibi yüksek petrol rezervi olan üretilebilir, İran petrol rezervleri ve gelişmiş petrol rezervleri ve gelişmiş petrol rezervleri ve gelişmiş petrol rezervleri, PE - Polietilen petrol kaynağının her çeşidi olan üretimden elde edilebilecek en yüksek kalitede üretimdir. iyi hammaddeyi en iyi zamanlamada ve en uygun fiyata sahip güneşlenme gururuna sahiptir:

                  Reçel Petrokimya Şirketi

                  Tebriz Petrokimya Şirketi

                  Ilam Petrokimya Şirketi

                  Bakhtar Petrokimya Şirketi

                  Kirmanshah Polimer Petrokimya Şirketi

                  Mehr Petrokimya Şirketi

                  Miandoab Petrokimya Şirketi

                  Marun Petrokimya Şirketi

                  Bandar Emam Petrokimya Şirketi

                  Laleh Petrokimya Şirketi

                  Shazand Petrokimya Şirketi

                  Mahabad Petrokimya Şirketi

                  Lorestan Petrokimya Şirketi

                  Arya Sasol Petrokimya Şirketi

                  Amir Kabir Petrokimya Şirketi

                  Booshehr Petrokimya Şirketi

Hammadde fiyat listesine dikkat edin

Son bir nokta olarak, hammaddelerin güncel fiyat listesine dikkat etmenin de çok önemli olduğuna dikkat etmeliyiz. Güncel bir fiyat listesi almak için ilk ürünlerin gerçek fiyatını size sunan bir tedarikçi firmaya gitmeli ve ilk fırsatta en uygun ürünü alabilmelisiniz ve bazı işletmelerin Türkiye'den Para birimi dalgalanmaları kötü amaçlı kullanıp ve size gerçek fiyatları vermez. Birkaç üretici veya tedarikçiden hammadde satın almadan önce güncel bir fiyat listesi almaya çalışın. Genel olarak polimer malzemelerin fiyat listesi Petrokimya'nın kendisinden temin edilebilir ancak bu işlem Türkiye'de faaliyet gösteren sizler için biraz zor olabilir güncel ve kolay bir fiyat listesine sahip olmak için İran'da tedarikçi rolüne sahip aracı şirketlerle iletişime geçin ve hammade ürünlerin günlük fiyat listelerini alın.

Polimerik ve kimyasal hammaddelerin kalitesini sağlamak

Hammaddelerin kalitesi çok önemlidir ve bu malzemelerin kalitesi konusunda gerekli güvenceyi almalısınız. Bu güveni ancak İranlı tedarikçilerin deneyimlerini kullanıp ve onlara güvenirseniz kazanabilirsiniz. Bazı tedarikçilerde ise satış öncesi tüm ürünler kalite kontrol laboratuvarında  denetlenip test edilmekte ve ancak istenilen kalite standartlarına tam olarak uymaları halinde depoya giriş izni ve satış aşamasına sahip olacaktır. Bu nedenle, bu uslupta olan tedarikçilere başvurarak malzemelerin kalitesi konusunda tam bir güven elde edebilirsiniz.

Petrokimya sektöründe 300 farklı kaliteye sahip 18 grup polimer ürün bulunmakta olup, bu sektörde 44 çeşit kimyasal ürün üretilmekte olup, diğer polimer olmayan ve kimyasal olmayan ürünlerle birlikte 350 ürün bulunmaktadır. 22,5 milyon tonu çeşitli destinasyonlara ihraç edilen 31 milyon ton pazarlanabilir ürün bulunmaktadır. 8,5 milyon tonu yurt içinden tedarik edilecek, bunun 4,7 milyon tonu Ulusal Petrokimya Şirketi'nin sıkı ve eksiksiz denetimi ile onun fiyatlandırma ve tedarik zemini altında Ticaret Borsasına arz edilecek. 2009'den 2013'ye kadar polimer ürünlerin ihracatı değer bazında hep artmıştır.2013'de bu ürünlerin ihracat değeri düşmüş, ancak bu düşüş 2014'ten itibaren tekrar telafi edilmiş ve polimer ürünlerin ihracat değerini artırma eğilimi günümüze kadar devam etmiştir.

Sonunda

Son yıllarda, polimerik malzemelerin kullanımı ve çeşitli endüstrilerdeki evrimi o kadar arttı ki, neredeyse onların varlığı olmadığini düşünülemez. Bugün, polimerlerin çeşitli endüstrilerdeki rolü çok önemlidir ve önemli faydalarıyla birlikte toplumun temel ihtiyaçlarının çoğuna cevap verir. Hammaddelerinizin tedariği için iyi bir lokasyon olabilecek ülkelerden biri de İran'dır. İran'dan satın almak için bazı temel noktalara dikkat etmeniz gerekecek. Bu yazıda, İran'dan polimerik malzeme satın alma konusunda ipuçları vermenin yanı sıra, sizi güvenilir polimerik malzeme üreticilerine de tanıtmaya çalıştık. Bu makalenin İran'dan hammadde satın alma rehberiniz olmasını umuyoruz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.