-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Dmoz

ads
ads

Dmoz Nedir?



Sitemizde webmaster alanında bir çok yazılar yazdık ama Dmoz ile ilgili bu ilk yazımızda kendisinden bahsedeceğiz.

Kısaca açıklayacak olursak:

Açılımı, The Open Directory Project  anlamına gelir.  Türkçe anlamı ile açık dizin projesi denilebilir.  Dünya genelinde en büyük ücretsiz dizindir.  Binlerce kaliteli web siteleri bu dizinde yer almaktadır. Ücretsiz olmasının yanında bu dizine kayıt olmak bir o kadar da zordur. Kayıt yaptırdıktan sonra haftalar hatta aylar bile sürebilir geri bildirim cevabının gelmesi.

Dmoz pagerank değeri 2014 yılı itibariyle 10 üzerinden 7'dir.  Günümüze kadar hala arama motorlarınca çok önemli bir yere sahiptir ve Dmoz dizininde bulunan sitelerde bundan payını alır. Dünyaca ünlü sitelerin bir çoğu bu dizinin içinde yer alır.


seo


Editörler bu web listesinde gönüllü olarak çalışmaktadırlar. Gönüllü kişilerden oluşan webmaster'lar kayıtları incelerler çok detaylı bir biçimde uygun görülen ve hak eden siteleri dizine eklerler.  Dmozun bir çok faydası vardır.

Başlıcaları; Pagerank değerinizin çoğalmasına katkıda bulunur. Siteniz  eskisinden daha hızlı şekilde index alır. Arama motorlarınca siteniz değerlenir. Sandbox gibi cezalara maruz kalmazsınız. Kısaca faydaları bunlardır. Tabi ki bu bir kaç maddeyle bitmeyecek kadar çoktur Dmoz dizininin faydaları.

Sonuç olarak, kaliteli bir siteniz varsa Dmoz'a kesinlikle kayıt işlemlerinizi yaptırın. Bir sonraki yazımızda Dmoza nasıl kayıt yapılır ve onaylanma püf noktalarını detaylı şekilde ele alacağız.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Dmoz'da yer almak çok çok önemlidir siteler için. Dediğiniz gibi index hızı pagerank değeri ve arama motorları üzerindeki değerleri bakımından gerekirse defalarca başvurulabilir.

    YanıtlaSil
  2. Dmoz sayısal loto ile eş değer bir kavramdır şansına olursa olur. Dmoz'un Türk editörleri işi maddiyata döküp ücretsiz bir dizin ekleme servisi olarak kullanılan platformdan ücret karşılı iş yapmaktadırlar :) Kısacası bu işler bizde böyle gidiyor...

    YanıtlaSil
  3. Vazgeçmek Yok Devam Bu dizine kaydolmak sizin dünyanın en büyük arama motorlarına kaydolmanızı sağlar, bunun yanında google dan 1 puanlık güven notu alarak yükselişinizde artma olur.Bazen bu 1 puanı aldığınızı anlamayabilirsiniz.Örneğin pr 3 olan bir sitenin dmoza eklendikten sonra yine 3 olarak kalabilir ama emin olun DMOZ da kayıtlı olmanız işleri değiştirecektir.

    YanıtlaSil
  4. Beyler ben Dmoz editörüyüm emin olun Dmoz'un Google / SEO açısından herhangi önemi kesinlikle kalmamıştır bu yüzden boşuna uğraşmayın

    YanıtlaSil
  5. Dmoz un tüm prosüdürlerini yerine getirerek kayıt yapıyorum yinede olmuyor kafayı yicem.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.