-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Linux Nedir?

ads
ads

linux

Linux, serbest olarak dağıtılan çok amaçlı kullanımlı UNIX işletim sistemi türüdür. 

Tarihçesi

Linux, 1991 senesinde Finlandiyalı üniversite okuyan bir öğrenci tarafından geliştirilmiş. Linus Torvalds, master projesi için bir işletim sistemi yazmak için işlere koyulduğu vakit bunu en güzel biçimde kodlandırmak için  İnternet’te duyurmak olduğunu düşünüyor. Linus Torvalds’ın mesajı o kadar çok yazılımcının oldukça fazla çekmektedir.

Dünyadan bir anda yüzlerce cevap geliyor. Bundan dolayı  9 yıllık bir serüven başlamaktadır. Bu zaman itibariyle dünya genelinde 20 milyonu aşkın kullanıcısı olduğu bilinmektedir. Ülkemizde kullanıcı sayısı ise 80 bine yakındır. Linux sadece Intel, AMD, Cyrix gibi işlemcilerde değil, daha yüksek performans oluşturabilen Alpha, Sparc gibi 20′ye yakın platformda da destek verebiliyor.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Linux sistem her zaman desteklenmesi gereken bir işletim sistemi windows'un aksine ücretsiz olması da düşünülmelidir de tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle desteklenmesi ve herkes tarafından kullanılması gereken bir sistem

      Sil
  2. Linux'un değeri android işletim sisteminin yaygınlaşmasıyla birlikte daha da arttı ancak android çıktığı yeri solladı geçti. Hala linux için üretilen uygulama sayısı çok az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilerde inşallah dahada çoğalacak herkese tavsiye ederiz

      Sil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.