-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Tanıtım Yazısının Önemi

ads
ads

Tanıtım Yazısı


Uzun zamandan beri seo hakkında pek yazı yazamıyorduk. Bugün tanıtım yazsının önemini anlatan bir makale ile iF ailesi olarak karşınızdayız.

Son zamanlarda veilk başlardan beri  google'ın  doğallığa önem verdiğini açıklamıştık. Kelime bazlı yükselme ve pagerank değerlerini uzun vadeli korumak için gerekli yöntemleri bir önceki seo konularımızda açıklamıştık.


seo
Tanıtım yazısı nedir?


İlk olarak tanıtım yazısı nedir ne değildir kısaca açıklayalım. Tanıtım yazısı herhangi bir web sitesinin başka bir sitede yazının yayınlanması ve kendi sitesinin tanıtılmasıdır.  Uzun zamandan beri tanıtım yazısına webmaster'lar önem vermektedir. Normal backlink almak yerine tanıtım yazısını tercih etmektedirler. Bu durum gerçekten yapılacak en iyi seo kriterlerindendir. Google artık footer link alımlarını link satışı olarak algıladığından kısa vadede  yarar sağlasada ileri vadede  zarar verebilme olayı ile  karşı karşıya kalabilirsiniz. Ancak kesin değildir. Google o kesin ve net olarak bu link çıkışlarının ücretli olarak mı veya normal eklendiğinin kanaatine  varamaz.

Ücretli alınan linkler daha kısa sürede etki eder ve hızlı bir yükseliş sağlar. Örneğin: pr7 siteden kelime bazlı link aldınız ve ana sayfadan çıkan link tüm alt sayfalar ve diğer sayfalardan link aldığınız anlamına gelmektedir. Siteniz çok yeni ise bu durumdan kaçının 6 ayını doldurduktan sonra footer backlink alınız ama düzenli olarak aşırıya kaçmamak şartıyla.

Tanıtım yazısını düzenli aralıklarla belirli ama kaliteli sitelerden almanız size uzun vadeli fayda sağlayacaktır. Hem doğal bir link elde etmiş olacaksınız hemde yazınız site durdukça duracaktır.

Dikkat etmeniz gereken kurallar;

* Sitenin kaliteli olması. ( pr değerini pek kafaya takmamanızı tavsiye ederim site kaliteli olsun yeterli çünkü ilerleyen güncellemelerde pr değeri artar veya azalır. )
* Pr0 olsun ama kaliteli olsun bu tür tanıtımda  fayda sağlar.
* Pagerank değeri iyi olan sitelerden alım yapacaksanız.  Alexa , sitenin güncelliği, özgünlüğü ve bir çok kritelerini kontrol ederek alım yapım.
* Sitenin yaşı ve bitiş tarih tarihlerini göz  önünde bulundurun. bir sene sonra sitesini kapatacak olan sitelerden tanıtım yazısı almanın anlamı yoktur.
* Tanıtım yazısı yazarken ve yayınlatırken. Google'ın gözüne batıra batıra, link satışı tarzında bir tanıtım yerine herhangi güncel olay veya faydalı bilgi içeren yazı ile alım yapınız. Ve içine gerekli anahtar kelimelerinize link vererek bu işlemi gerçekleştirin.
* Standart link max 3 olmalı ama ben tek bir link çıkışlı olmasını tavsiye ederim ve mümkünse konunun en altında kaynak olarak belirtmeniz daha doğallık katacaktır.

Konuk yazar kabul eden siteler özellikle www.ibrahimfirat.net sitemizde misafir yazarlara yer vermekteyiz. Ücretsiz olarak makalenizi yayınlıyoruz. Misafir yazarlık kurallarına uygun olan yazılara yer vermekteyiz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Yakında ben de siteme konuk yazar almaya başlayacağım. Konuk yazarlığın yeni siteler için çok faydası olduğunu da düşünüyorum. Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. web site için tanıtım yazısının edebi yazı olarak nasıl olacağına örnek de verseydiniz keşke tşkler

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.