-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Alexa Sorunu ( 2014 )

ads
ads
Alexa Sorunu ( 2014 )
Son zamanlarda gözlemlediğim durumlardan biri alexa'da kaliteli sitelerde gerileme olduğu sorunudur. Her gün düzenli içerik giren ve özgünlüğe önem veren sitelerde dahil alexa sorunu ile karşı karşıyadır. iF sitemizde  bu durumdan nasibini her gün almaktadır. 100K civarında olan alexa değerimiz her geçen gün gerileyerek 170K civarına kadar  10 - 15 gün içinde geldi.

Önceki konumuzda Alexa yeni tasarıma geçtiğini belirtmiştik. Ne hikmetse yeni tasarımdan sonra bazı değişiklikler olmaya başladı. Kalitesiz paravan olarak kullandığımız siteler dahi haftada bir veya iki kere içerik eklenen sitelerimiz hızla alexa değeri düşmektedir. Ancak önem ve ilgi gösterdiğimiz kaliteli sitelerimiz ger geçen gün gerilemektedir.

Aslında alexa'nın o kadar bir önemi olmadığını bir çok makalemizde vurgulamıştık. Ancak webmaster dünyasında önemli yeri vardır. Ve bunu çok önemsenecekmiş gibi hale getirenler gene biz webmaster olan kişileriz. Çünkü sitesi üzerinden reklam, tanıtım, backlink gibi alımlar yapıldığı zaman karşı taraf Pagerank ve Alexa değerine  bakar ilk önce. Öncelik bunlarda olduğundan ne kadar önemli olmasa da Alexa değeri olmazsa olmazlardandır. Bir çok yöntemlerle  alexa değeri de düşebiliyor. Biz her  zaman doğal olarak kendisine bıraktık düşmesini. Ama son zamanlardaki sorunlar mı desem yada yeni bir algoritmalarla mı desem bilmiyorum. Bizleri biraz perişan etmiş durumda. Ama fazla takılmamak gerekir. Bu durum geçici olduğunu düşünmekteyiz. Belli bir zaman sonra  eski değerlerine kavuşacağına eminiz.

Yapmamız Gerekenler.

* Düzenli olarak içerik girmeye devam ( Özgün olarak )
* Alexa Widget vs. Kullanmak veya kullanmamak sizin tercihiniz olsun ben bazen kullanıyorum bazen kullanmıyorum. Fakat kullanmanın yükselmede önemli yeri vardır.
* Sitenizde ki içeriklere yorumlar yapılmasına olanak tanıyın.  Yapılan yorumlar alexa değerinizi oldukça iyi derecede düşürecektir. Her ne kadar şuan sapıtmış gibi olsada alexa değerleri zamanla düzelmesi umudunu unutmayınız.
* Son olarak fazla  kafaya takmayın.



Bir önceki konumuz okumak için >>  Alexa ve Yükselme Yöntemleri


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.