-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Allah (c.c.) Peygamber (s.a.v.) Adı Geçtiğinde

ads
ads

Hz. Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) adı duyulduğunda salavat getirmek şart olduğuna göre neden Allah (c.c.) ismi anıldığında Celle Celaluhu demek şart değildir?

Allah (c.c.) Peygamber (s.a.v.) Adı Geçtiğinde

Herkesin bildiği gibi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) adı anıldığında veya duyulduğunda salavat getirmek mecburi ve bir vefa borcudur. Her kim Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) adının anıldığı bir yerde bulunursa O'na salavat getirmek zorundadır. Ve ömründe en azından bir kere salavat getirmesi lazımdır.  Sonraki salavatlar ise vacip ve devamında ise sünnet olarak bildirilmiştir. Ancak hayatında  hiç bir şekilde salavat getirmeyen kişiler ziyanda olacaklardır. Bundan dolayıdır ki şefaatten mahrum kalacaklardır. 

Allah (c.c.) bir Ahzab suresinin 56 ayetinde şöyle buyurmaktadır:


"Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler! Siz de O’na tam bir teslimiyetle salat ve selam edin!.."

Bu ayetin emrettiği gereği insan ömründe bir kere salavat  getirmeli ve farzdır. Salavat getirenlerden Allah (c.c.) razı olduğu gibi melekleri de salavat getiren kişiye dua ederler.

Bizlerin getirdiği salavatlar Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v.) özel olduğundan Allah (c.c.) bu türlü duaları reddetmeyeceği gibi herhangi bir duamızda salavat ile başlamamız dualarımızın kabul olmasına vesile olmaktadır.  Peygamber Efendimiz'e getirilen her salavat makamının yükselmesine vesile olmaktadır.

Allah Teala'nın adı anıldığında ise  "celle celaluhu" denmesi , "O'nun şanı ne yücedir" anlamına gelir. "Allah" ismi Allah'ın bütün esma ve sıfatlarını kapsayan bir isimdir. "Allah" denildiğinde  Rahman, Rahim, Kerim, Rezzak ve diğer isimlerini de kapsar, yai tek bir isimle hepsini anmış olursunuz. Bundan dolayıdır ki sadece "Allah" ismini anmakla   Allah Teala'yı tazim  etmiş bulunmaktayız.



Bir önceki Yazımız >>   Oruç

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.