-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Epilepsi Nedir?

ads
ads
Epilepsi Nedir?

Epilepsi nedir? Epilepsi Anlamı

Sinir sistemi hastalığıdır. Genel olarak şuur kaybı ve akabinde titreme nöbetleri ile devam eden sinir sistemini uyaran bir hastalıktır. Epilepsi hastalığının diğer ismi de "sara"dır. Sara nöbeti geçiren bir kimsenin beyin işlevlerinde geçici olarak bozulma meydana gelir. 

Beyin hücreleri genel olarak elektrik deşarjı göstermekte olup ve bu durumdan dolayı nöbetler meydana gelmektedir. Sara nöbeti geçirenlerin temelinde ise sinir hücrelerinin kendi aralarında akım geçiş nedeniyle görevli olan bazı maddelerin dengesizliğinden kaynaklandığını uzmanlar söylemektedirler.

Epilepsi  tedavisi

Sara hastalığının tedavisi genel olarak sosyal ve psikolojik tedavi yöntemi ile uygulanmaktadır. Eğer epilepsi hastası çocuk ise okul hayatını yarıda bırakmak yerine devam etmesi daha uygun bir davranıştır. Hasta erişkin kişi işe  ağır ve zorlu işlerde ve dikkat gerektiren bazı işlerde çalışmaması uygun bulunmuştur. Nöbeti tetikleyen etkenler tam olarak bilinmemekle beraber bazı etkenler şunlardır:

* Psikolojik sıkıntılar
* Televizyon izlemek

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.