-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Klima göz kuruluğuna yol açıyor

ads
ads

Klima göz kuruluğuna yol açıyor

Göz rahatsızlıkları arasında başlangıç nedeni olarak, gelişen teknoloji ile hayatımıza giren daha çok kimyasal, televizyon & bilgisayar için ayrılan zaten ve özellikle klima kullanımının yeri büyük.

60 yaş üzeri görülen ve genelde gözdeki kılcal damarların büzülmesi, patlaması gibi nükseden yaşlılık nedenli göz rahatsızlıkları zaman içerisinde vücudun veya gözlerin yorulması ile görüşte siyah, sabit noktalanmalara neden olsa da artık genç nüfusun nerede ise %60’ında bu durum görülür oldu. Özellikle kimyasallar ve klima nedenli görülen gözde kuruma rahatsızlığı hâsıl olduğu kişide klimada siyah ve sabit noktalanmalara; kimyasallarda ise renkli, hareketli noktalanmalara neden olmakta.

Eğer gözdeki kuruluk klima nedenli ise durum vahim! Çünkü gözde meydana gelen kuruma göz içerisinde yer alan gözyaşı damarlarının kurumasına kadar gitmekte ve zamanla hâsıl olan bu göz kuruması rahatsızlığı ilerleyerek astigmata dönüşmekte. Halk arasında tavukkarası denilen bu hastalığın ilerlemesi ile yaş ile doğru orantılı şekilde artar ve önlenemez.


Genel olarak klima ve kimyasallardan uzak durarak veya doğru uygulamalar ile hasarı teşhis aşamasında engelliyor olsak da 1000/1 oranda görülen göz kanserinin de aynı reaksiyonlar ile ortaya çıkması gençler arasında yaygınlaşan göz rahatsızlıkları nedeni ile daha az teşhis edilebilir bir hal aldı ve bu sebeplerle süreklilik arz eden yorgunluk ile gelen renkli, siyah; sabit, hareketli noktalar görülmesi halinde en yakın tıp merkezinden yardım talep ediniz.

Yazan:  Kaystros


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Klimanın nesi yararlı ki zaten. Herşeyi zarar. Mümkün olduğunda kullanmamak gerek.

    YanıtlaSil
  2. hastalık bunda göz kuruluğu bunda daha neler vardır

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.