-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » American Keuda Kedi Cinsi

ads
ads
American Keuda Kedi Cinsi

American Keuda Kedi Irkı ve Özellikleri

Yapısı itibariyle genel olarak hareketli ve atletik olan "American Keuda" kedi ırkı çok iyi koşmaktadır.  Oldukça hızlı ve kıvrak hareketleri ile dikkat çeken kedi cinsidir.  Birçok kedi suyu sevmez bu kedi tam tersine suda yüzmeyi çok sever.  


American Keuda Kedi Irkının Görünüş yapısı:


Keskin olmayan hatlara sahip olan orta büyüklüktedir.  Baş bölgesi vücuduna orantılı şekildedir.  Kulak yapısı ise orta büyüklüğe sahip, kıvrak ve üçgen biçimindedir.  Tüyleri kısa boyutlarda ve gözleri badem şeklindedir.  Göz renkleri değişiklik göstermektedir. Derisi oldukça gevşektir. 

Tüy bakımı nasıl olmalıdır?

Bu kedi ırkının sık sık tüy bakımına ihtiyacı yoktur. Haftada bir kez taranması yeterli olacaktır.

American Keuda Kedi ırkının kökeni neresidir?

Keuda'nın ismi uzun senelerdir Texas, Oklahoma & New Mexico'da uygulanmakta olan "Kitten Evaluation Under Direct Assessment" (KEUDA), yani yavru kedilerde direkt değer biçme, değerlendirme programından gelmektedir.

Bir önceki kedi ırkı >>   American Bobtail Kedi Cinsi

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.