-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » 2015 KPSS tercih kılavuzu

ads
ads

KPSS 2015 Tercihi Nasıl Yapılır? KPSS Tercih Kılavuzu Yayınlandı!

Bu sene (2015) KPSS sınavına giren adayların tercihlerini yapacakları tarih 22 Haziran 2015 ile  1 Temmuz 2015 arasında KPSS tercih işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu zamanlarda tercih yapacak adaylar tercihlerini nasıl yapacaklar detaylar haberimizde..

KPSS Tercihlerinin Yapılması Hakkında:


2015 KPSS tercih kılavuzu  ÖSYM'nin resmi sitesinde paylaşıldı.   bu bağlantıdan tercih kılavuzuna  ulaşabilirsiniz  >>    http://www.osym.gov.tr/belge/1-23554/2015-kpss1--bazi-kamu-kurum-ve-kuruluslarinin-kadro-ve-.html  Kurum ve kuruluşların kadrolara yerleştirmek amacıyla farklı poziyonların bulunduğu lise, orta öğretim ve ön lisans yer aldığı bölümleri üstteki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Buna binaen kamu kuruluşlarına ilk kez atanacak adaylar,  için yapılacak olan sınavlar hakkında genel yönetmelik kuralları uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak maksadıyla adaylardan tercih alınacaktır.

KPSS-2015/1 tercih kılavuzunda tercih yapılabilecek kadrolar ve pozisyonlar yer almaktadır. Lisans, ön lisans, orta öğretim tercihleri kılavuzun içinde yer almaktadır.  ÖSYM'nin sitesinde (http://www.osym.gov.tr ) bu bilgiler tercih zamanı boyunca ulaşabileceksiniz. 

Adayların kılavuzda bulunan, kadro ve pozisyonları tercih yapabilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS lisans ve 2014-KPSS ortaöğretim/ön lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekmektedir.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

Alıntı yapılan kaynak >>   http://www.milliyet.com.tr/


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.