-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Philetairus socius kuşları

ads
ads
Resimde gördüğünüz yapı Philetairus socius kuşları tarafından uzun seneler içinde yapılmış ve en son hali ile bu şekli almıştır.  Bu kuşların yuvalarının en belirgin özelliği apartman binalarına benzemesidir. Bu odaların içinde 300 - 400  civarı kuş birlikte yaşamaktadır.  Buna dahil olarak yüzyıllar geçse bile burada yaşamlarını sürdürürler.

Philetairus socius kuşları


Bu yuvaların bazıları büyük, bazıları ise küçüktür. Büyük olan yuvalar ağacı yıkacak derecede yüklü olabilir.  Bu yapının giriş kısmı alt taraftandır. Sarmaşık, çamur ve buna benzer maddeler kullanılarak  kuşlar tarafından inşa edilmiştir.

Aynı zamanda giriş kısımlarında dış tehlikelerden koruması için sivri uçlu dikenler ve çubuklar ve bupi tuzaklarıda bulunmaktadır. Bu sayede yırtıcı düşmanlarından korunmuş oluyorlar.  Bu yapının içindeki odalar oldukça konforlu, inşa esnasında odaların içine çimen serilmiştir.

Çok oda bulunan bu esrarengiz yapıda odaların kullanımı da mevsimlere göre değişir. Soğuk havalarda iç odalar kullanılır, sıcak havalarda ise dış odalar kullanılmaktadır.




                     1   2   3   4   5

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. doğrusu çok şaşırdım bu kadar mükemmel işcilik ve ayrıntı beni çok etkiledi.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.