-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Bisküvili Pasta Tarifi

ads
ads
Bisküvili Pasta Tarifinin Malzemeleri

·         2 paket pötibör bisküvi
·         Kreması İçin:
·         4 su bardağı süt
·         3 yemek kaşığı tepeleme un
·         2 yemek kaşığı kakao
·         6 yemek kaşığı şeker
·         1 adet yumurta

Bisküvili Pasta Tarifinin Yapılışı

4 su bardağı sütü, 3 yemek kaşığı tepeleme unu, 2 yemek kaşığı kakaoyu, 6 yemek kaşığı şekeri ve 1 adet yumurtayı bir tencereye koyarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelecek olan tatlı ılıdıktan sonra her bir bisküvinin üzerine 1 kaşık kremadan sürün ve arka arkaya dik olarak dizilin. En son kalan kremayı da bisküvilerin üzerine sürün. Hazırladığınız tatlıyı 1 ya da 2 saat buzdolabında bekleyin. Üstünü de dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Bisküvili Pasta Tarifi


Artık hiçbir hanımın mutfağı eksik kalmıyor. Bir şekilde hepimizin evlerinde farklı ürünler yer alıyor. Sizlere hazırlayabileceğiniz pratik ve kolay tarifler sunarken, bu tarifleri siz de dilediğiniz şekilde süsleyip, farklı şekilde sunum gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin pötibör bisküvi yerine farklı bisküviler tercih edebilir, tatlınızı meyvelerle şölen haline getirebilirsiniz. Ya da çok güzel görüntü ve lezzet katacak damla çikolata ile üstünü süsleyebilir ve lezzetini bir tat daha arttırabilirsiniz.


Yaz aylarında çilek ya da kivi ile renklendirmek ve süslemek de hem pastayı zenginleştirecek hem de daha vitaminli bir hale getirecektir. Bunun için aslında üzüm bile değerlendirilebilir. Bundan sonrası size kalmış olan süsleme işinde çocuklarınız ve eşiniz nelerden seviyor ve hoşlanıyorsa bu yapımı son derece kolay pastada o unsurları kullanabilirsiniz. Keyifli ve mutlu sofralarınızda yıllardır gelen bir gelenek olan bisküvi ile pasta yaparak harikalar yaratabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bir önceki yemek tarifleri konumuzda "ballı lokma tatlısı" tarifini anlattık. İçeriğinde ne kadar malzeme kullanılması gerektiği, ne kadar malzeme ilave edilmesi gerektiği ve yapılış yöntemi detaylı bir biçimde anlatılmıştır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Bu biskuvi ile yapilan tatlilar guzel oluyor cok da zor degilmis

    YanıtlaSil
  2. Tatliyla aram yok, pasta hic sevmem ama bu merete bayiliyorum. En basit tatli guzel olmayanini gormedim

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.