-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bir nasihatten bir musibet iyidir.

ads
ads

Bir nasihatten bir musibet iyidir atasözü ve anlamı:

Bilinir ki, insanlar sürekli öğüt verir. Bu öğütleri kişi zaten bilir ve kendisinin yanlış yaptığını da bilir ancak hatasından dönmez. Her ne kadar çok öğüt verilse anlatılsa bir kulağından girer diğer kulağından çıkar bu sözler, nasihatler. Bundan dolayı atalarımız bir müsibet bin nasihatten yeğdir.


Bir insana öğüt vermek ve almak en kolay işlerden biridir. Bu yüzden bizler kolay olanların değerini bir türlü bilmeyiz. İlla bir zorluk olacak ki o zaman değeri bilinecek. Bundan dolayı öğüt almak kolay bir kazançtır. Bu sebeple hemen unutulur ve akıllarda kalmaz. Yahut kişi bunu kâle bile almaz. 


Bir nasihatten bir musibet iyidir.


Ancak bir kişinin başına bir bela geldiği zaman o kişi artık o hataya geri dönmez. Çünkü bu olay onu etkilemiş ve aklını başına getirmiştir. Bu yüzden zarar etmiş, acı çekmiş ve daha fazlası..

Sonuç olarak diyebiliriz ki, o kazanç kişi tarafından çok pahalıya mal olsa da kendisi için yeniliklere doğru gitmesine bir musibet neden olmuştur.


Bir önceki konumuzda "Bin Ölçüp Bir Biçmeli" atasözü ve anlamı hakkında bilgiler içeren yazımızı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.