-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » 2017 Ramazan Bayramı

ads
ads
Ramazan-ı Şerif ayını geride bıraktık ve bugün itibariyle Ramazan bayramının ilk gününe girdik. Öncelikle  tüm takipçilerimizin ve tüm Müslümanların Ramazan bayramını kutluyorum. Bu konuyu açmamda ki neden herkesin merak ettiği bir durum. Neden eski bayramlar yok yada neden eski bayram havası yok?

Aslına bakarsanız bu sorunun cevabı öyle kısaca verilecek bir cevap değil belki tam anlamıyla cevap da verilemez diye düşünüyorum ama genel düşüncelerimi yazacağım.

Eski zamanlarda bizler çocuktuk ve hayatı toz pembe görürdük, oyun, eğlence, gezmeler, mahallede tanıdık komşulara gidip bayramlaşmak bize çok güzel gelirdi. Çünkü çocuktuk ve o zamanlar bizim için daha doğrusu bayramlar bizim çok güzel önemli günler arasında yerini alırdı. 

Ama şimdi büyüdük. Kimimiz evlendi çoluğu, çocuğu oldu eve bakmakla yükümlülüğü arttı, sorumluluklar, sıkıntılar vs. Bu nedenlerden dolayı artık eski bayram yok diyoruz bana sorarsanız eski bayramlar var ama yaşamasını bilene o da çocuklar. Onlara sorun bakalım bayram nasıl geçiyor diye ve büyüdükleri zaman da sorun onlarda aynı bizler gibi ah nerede eski bayramlar ah nerede eski Ramazan-ı şerif ayı diyeceklerine İF kadar eminim. 

İkinci  teorim ise insanoğlu çabuk alışan ve bıkan bir canlı olduğu için eski bayramları çocukluktan itibaren yaşayarak yaşları ilerleyene kadar birçok bayram gördükleri için bu onlara artık doğal geldiği için eski bayramın tadını alamıyorlar ama ne var ki gene aynı bayram gene aynı hava diyebilirim. 

2017 Ramazan Bayramı


Üçüncü olarak; Yüksek binalar, siteler yapılması nedeni ile komşuluk ilişkilerinin azalması,  akrabaların birbirlerini neredeyse  hiç ziyaret etmemesi, birçok şeyden uzak kalması bu bayram havasını normal güne çeviriyor olabilir. 

Dördüncü olarak; Zamanın değişmesi olabilir. Teknolojinin gelişmesi, yeni neslin yaşayan ölü gibi hayatlarını sürdürmesi, bir ekrana bakarak hayatını geçirmesi gibi durumlardan başka şeylere  fırsat  bulamamaları. 

Son olarak söyleyeceklerim biz büyüklere büyük görevler düşmekte. Bu özel günleri çok iyi değerlendirmeli eskisi gibi yapmalı, çocuklarımıza gençlerimize örnek olmalı ve onlarda büyüdükleri zaman bu geleneği devam ettirmeli. Yani kısaca biz babadan böyle gördük gibi.. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Yeni nesil artık ramazan ve kurban bayramını tatile dönüştürdü maalesef.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.