-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » CEVİZ SUYU NEDİR FAYDALARI NELERDİR?

ads
ads

Ceviz ve Ceviz Suyu Hakkında Ceviz Suyu Nedir?


Ceviz suyu evde çok rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir gıdadır. Ceviz suyu, kabızlığa iyi gelmektedir. Bunun dahilinde kolesterol ve tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.  Bu saydıklarımızı ceviz suyunun genel  faydaları arasında yer almaktadır.

Diğer faydaları ise; Cildinizi güzelleştirir, saç bakımı için önemlidir. Saçları besler ve kuvvetlendirir. Bildiğiniz gibi ceviz tek başına yenilebilir ancak bunu ceviz yağı veya ceviz suyu olarak da kullanma imkanınız var. 


CEVİZ SUYU NEDİR FAYDALARI NELERDİR?


Ana konumuz olan ceviz suyunun faydaları hakkında biraz bilgi verelim. Ceviz suyunun faydaları haberin devamında.


Ceviz Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • Özellikle kolesterol sorunu olanlar için oldukça faydalı çünkü kolesterol düşürücü özelliği vardır ve dengede tutar. 
  • Sık sık kabızlık rahatsızlığı çeken biriyseniz ceviz suyu buna iyi gelecektir. Çünkü ceviz suyu kabızlık sorunlarını ortadan kaldırmaktadır.
  • Genel olarak tansiyonu düşürdüğü söylenmektedir. Ve hipertansiyon rahatsızlığı olan kişiler ceviz suyunu tansiyonlarını düşürmek için kullanabilirler. 
  • Şeker hastalığına iyi geldiği de bilinmektedir. Bunun nedeni ise kan şekerini düşürerek diyabete iyi geldiği faydaları arasında yer alır. Ancak Bunun için öncelikle bir hekime danışmanızda fayda vardır. Diyabet çeşitli bir hastalıktır. Hangi tür olduğu da önemlidir. ve buna göre davranmak lazım.  Aslında saymış olduğumuz bu özellikler hepsi için geçerlidir.
  • Zamanımızda kalp hastalıkları hızla yayılmaya başladı ve bu hastalıktan ölenlerin sayısı da bir hayli fazla. İşte bu aşamada devreye ceviz suyu giriyor ve cevizin suyu kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaktadır.  Ve damar tıkanıklığı varsa damaları genişleterek damarların tıkanıklığını gidermektedir.
  • Bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkan fayda ise kansere karşı koruyucu ve aynı zamanda kanser hücrelerinin büyümesini önleyici özelliği tespit edilmiştir.
  • En çok ihtiyacımız olan akıl sağlığımızdır. Bundan kasıt hafıza ve her insan çok güçlü bir hafızaya sahip olmak ister ve bu nedenle ceviz suyunun en önemli faydalarından biri de hafızayı güçlendirmesidir.
  • Bazı insanlar saatlerce yatakta döner durur ve bir türlü uyuyamaz. Ne yapar eder ama nafile uykudan eser yok. Bu sorunun çözümü işte bu.  Uykusuzluğa çok iyi gelmektedir.
  • Birden fazla miktarda mineral ve vitamin içermektedir.  A, B6, B12, C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra, folat, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, fosfor, çinko, selenyum, bakır ve manganez gibi mineral maddeler bulundurur.
  • Karaciğerde bulunan zarar veren toksin maddeleri temizler. Karaciğere faydası oldukça fazladır.
  • Sinir sistemine etkisi büyüktür. Sakinleştirir, gerginliği azaltır ve stresi en aza indirir.
  • Yorgunluk çekiyorsanız, ve kendinizi bitkin halde buluyorsanız her zaman ceviz suyu yorgunluğunuzu alacak ve dinç ve enerjik olacaksınız
  • Kemikleri güçlendirmekle birlikte diş sağlığı içinde önemli rol oynar. Aynı zamanda diş çürümelerine karşı etkilidir. 


Ceviz suyunun genel olarak faydalarından bahsettik. Görüldüğü gibi birçok şeye şifa kaynağı ama bu ceviz suyu nasıl elde edilir, nasıl yapılır bunu da bilmek lazım bunun içinde yazımızı okumaya devam ediniz.


Ceviz Suyunu Nasıl Elde Edebilirim?

Çok basittir. Fazla zorlanma çekmeden kolay bir şekilde cevizin suyunu elde edebilirsiniz. Nasıl mı? Bir gün öncesinden bir kaç tane cevizin kabuklarını güzelce kırın. Ve bir barda su hazırlayın kırılan cevizin içini bir bardak suya ekleyin.  Ve bunu gece yaptıysanız en az sabaha kadar beklemesi lazım. Uyandığınız vakit  ağzınızı temizleyin, dişlerinizi fırçalayın ve sonrasında hazırlanmış olan ceviz suyunu yavaş yavaş için. Tek nefeste içmeyin bu tavsiye edilmez. Yavaş yavaş yudum yudum için ve bu daha sağlıklı çünkü sonrasında arta kalan ceviz içleri bardağın içinde olacak onları da yiyebilirsiniz. Bunu sabah uyandığınızda ve kahvaltı yapmadan önce aç karnına yapacaksınız ve uygulamayı yaptıktan ortalama yarım saat sonra yemek yiyebilir  ve kahvaltınızı yapabilirsiniz. 

Ceviz suyu ile fazla kilolara son!

ceviz suyu aynı zamanda yağ yakma özelliği ile zayıflatır. ve fazla kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Ve daha sağlıklı bir  vücuda sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda daha az yemek yersiniz bunun nedeni ise sizi  uzun bir süre boyunca tok tutmasından kaynaklıdır. Bunun yanı sıra metabolizma hızlanır ve bu şekilde de yağ yakılmış olur. İştahı keser ve açlık hissi ortadan bir süreliğine kalkar. 

Ceviz suyunun diğer  faydaları nelerdir?

  • Antioksidan özelliği ile sağlığa faydası vardır.
  • Toksin yok etmeye çok iyi gelir
  • Sürekli hasta olan biriyseniz ceviz suyu ile artık daha az hasta veya seyrek duruma gelebilirsiniz. Çünkü ceviz suyu bağışıklık sistemini yeterince güçlü hale getirir. 
  • Kan dolaşımına etkisi vardır.
  • Damar tıkanlığı yaşamazsınız.

Cilde faydaları Neler?

  • Mantara iyi gelir, sedef, egzama gibi cilt rahatsızlıklarının önüne geçer. 
  • Ciltte yer alan  siyah noktalar vardır bunlara çok iyi gelir. Ve en önemlisi insanların en çok dert çektiği cilt hastalığı olarak bilinen sivilce ve sivilce izleri bunlardan ceviz suyu sayesinde kurtulabilirsiniz.
  • Cildinizin nemli kalmasını sağlar
  • Cildi gerginleştirir ve çabuk yaşlanmazsınız. genç bir görünüm oluşturur.
  • Tırnaklarınızda çabuk kırılma durumu varsa ceviz suyu bunu engeller.
  • Ve son olarak ise saç dökülmelerine karşı çok koruyucudur. 

Ceviz suyunun yan etkileri var mıdır?

  • Her faydalı bir şeyin mutlaka bir veya bir kaç yan etkisi mutlaka vardır. Ve bu kişiden kişiye değişir. Yukarıda zaten belirtmiştik. Bu uygulamayı kullanmadan önce doktora danışınız. Ve herhangi hastalığınız varsa, özellikle Tiroid rahatsızlığı, şeker hastalığı, tansiyon yada kolesterol gibi sürekli ve bünyeyi etkileyen rahatsızlıklarınız var ise bir hekime danışınız.
  • Eğer çok fazla  tüketirseniz ishal olursunuz.  Çünkü yukarıda belirttiğimiz gibi kabızlığa iyi gelmektedir.
  • Eğer midenizde problem var ise örnek olarak mide yanması gibi durumlarda midenizde ekşime yanma gibi şikayetler olabilir.
  • Her kişide olmamakla birlikte bazı bireylerde dil şişmesi, baş ağrısına neden olabilir, karın ve mide bulantısına neden olabilmektedir.
  • Herhangi bir şeye alerjisi olan özellikle cevize karşı alerjisi olan kişiler kullanmamalıdır. Çünkü alerjik reaksiyon ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Tabi bu ceviz için değil ceviz suyu içinde geçerli. Böyle bir alerjik reaksiyon ile karşılaşırsanız muhtemelen cildinizde benek benek kızarlıklar ve hafif kızarıklar ile kaşıntı meydana gelebilir.



Görüldüğü gibi  ceviz suyu gerçekten bir şifa kaynağı ve daha sayamadığımız birçok faydası mutlaka vardır. Bunlar genel olarak bilinen faydalarıdır. belki ceviz suyunu ilk kez duymuş olabilirsiniz. Ceviz ise tek başına zaten çok faydalı genel olarak beyne, hafızaya akciğere, karaciğere çok faydası olur. Dikkat ettiyseniz cevizi ikiye böldüğünüzde ortasında ince  kabuk vardır ve bu bizim akciğelerimize çok benzer. Ve aynı zamanda cevizin ana yapısı ise beyne çok benzer. 

Şifa her zaman Allah'tandır. Bu bitkiler sadece aracıdır. Yani ilaç gibi düşünebilirsiniz. Sizi iyi eden aslında ilaç değil Allah (c.c.)'dır ancak aracı olan ise ilaçtır. İlaç olmasa iyi olabilir misiniz Allah ne  takdir ederse o olur evet iyi olabilirsiniz. Ancak Allah bizlere vesile vermiştir.  Ve bunun içinde bu vesileleri uygun şekilde yapmalıyız. Bir hastalığınız oldu ve doktor şu ilacı içersen iyi olursun dedi  evet o ilacı içersen iyi olursun ama içmezsen durumun  kötüye gider. Çünkü sen şifa aracısını kullanmadığından kötü oldun. Şifa Allah'tandır deyip ne önerildiyse onu kullanacaksınız. 

Bu açıklamayı  yaptım ama biraz kafa karıştırır gibi oldu sanki. Bu açıklamayı yapmamın nedeni  şifalı bitkiler,  şifalı bitkiler diye söylenerek geziniyoruz ya o yüzden bir hatırlatma babında şifanın aslında bitkiden değil direk olarak Allah (c.c.)'tan geldiğini naçizane bilmeyenler varsa bildirmek içindi. 

Sağlıklı günler dilerim. 

Bir önceki sağlık ile ilgili konumuzda "Bitkilerden Sizlere 5 Ders" bitkiler ile ilgili ve bizlere vermiş olduğu mesajlar hakkında bilgiler sunan yazımızı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Ben genelde cevizi tek başına tüketiyorum tadını da seviyorum. Bakalım suyunu da denerim.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.