-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » instagramda koleksiyon oluşturmak nasıl yapılır?

ads
ads

instagram koleksiyon nedir? instagram'da koleksiyon nasıl oluşturulur?

İnstagramın yeni özelliklerinden olan koleksiyon nasıl oluşturulabilir? ve bu oluşturulan koleksiyonu nasıl kaldırabilirsiniz? ve instagram platformunda yer alan bu özelliği nasıl silebilirsiniz. Bu soruların cevabı yazımızın devamında yer almaktadır.

Hepimizin de bildiği gibi  artık dev gibi büyümeye devam eden İnstagram her gün popülerliğini daha çok artırmaya devam etmektedir. Ve diğer bazı sosyal mecraları geride bıraktığını da söyleyebiliriz. Çünkü daha kapsamlı ve daha çok insanların yer aldığı ve hemen hemen yeni özellikleri ile bizleri şaşırtan ve sevindiren haberlerle yeniliğine yenilik katan eskimeyen bir yerdir instagram. Bu sebeple genel olarak bu konulara yer vermekteyiz ve tam olarak yeni çıkan özelliklerden haberdar olan ancak bu özellikleri  tam olarak yapmayan veya yerine getiremeyen kişiler arama motorlarında aram yaparak veya özelden soru sorarak yardım istemekteler. Biz iF ailesi olarak da elimizden geldiğince yardımcı olmaya  çalışmaktayız. 

İnstagram'da koleksiyon özelliğini kullanmak

Ben instagram'da koleksiyon özelliğinin nasıl kullanılacağını görsel olarak değil yazılı olarak anlatacağım. Genel olarak koleksiyon kaydetmek çok basittir. Herhangi bir video veya fotoğraf gördünüz ve hemen altında sağ alt köşede kaydet butonu vardır. Bu butona basarak ekleme işlemi yapıyorsunuz.  Buradan koleksiyonu kaydedip ve koleksiyona herhangi bir isimde verebilirsiniz. Bu işlem bu kadar basit. Yapamayanlar olursa biraz deneme yanılma yöntemi ile  bunu çok rahat şekilde çözebilirler.  

Koleksiyon eklediniz ancak bunu silmek istiyorsunuz bunun içinde anlatımı aşağıda gerçekleştirdik.

İnstagram Koleksiyon Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu kısma  kadar  çok basit anlatım ve kolay yol ile nasıl koleksiyon eklemesini sizlere kısaca özet olarak anlattık. Şimdi eklenen koleksiyonu nasıl sileceğinize gelelim. Adım adım koleksiyon nasıl silinir? takip edelim.

Profil > kaydetme işareti kısımlarında ne kadar koleksiyon  oluşturmuş iseniz göreceksiniz. Hangisini silmek istiyorsanız koleksiyona basarak o kısma giriş yapın. Ve sağ üst bölümde  üç nokta vardır. Bu işareti koleksiyonun sağ üst bölümünde görebilirsiniz. Bu işarete basınız. Ve karşınıza 2 seçenek çıkacak. Koleksiyonu düzenle ve koleksiyonu ekle  seçeneklerini göreceksiniz ama biz sadece 'koleksiyonu düzenle' kısmı ilgileneceğiz.


instagramda koleksiyon oluşturmak nasıl yapılır?


Bu bölümde en altta koleksiyonu sil butonu vardır. Buna basarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak  kayıt edilen videolar, fotoğraflar silinmeyecek ve kaydedilenler bölümünde duracaktır. Bunu unutmayalım. Ama kayıt edilenlerde  yer alan video veya  fotoğrafları da tamamen kaldırmak için kaldığımız koleksiyonlarının üstüne gelerek tekrardan kaydet butonuna basarak kaldırmış olduğunuz koleksiyonlarla birlikte kaydedilenlerdende kaldırılmış olacaktır. 

Son sözler: İnstagram aslında kullanımı oldukça basit ama  genel olarak  galiba insanlar tam olarak buna alışamadı ve birde  her geçen gün yeni özellikler ile karşı karşıya kaldığımız için bunları  öğrenmek gerekiyor ve bunun içinde belli bir zamana ihtiyaç var. Bu sebeple ziyaretçilerimize faydalı bilgiler sunmaya özen gösteriyoruz ve faydalı olmaya çalışıyoruz. Basit ve kısa anlatım şekli ile koleksiyon nasıl eklenir, nasıl kaldırılır, nasıl silinir? Bu gibi gerekenleri belirttik. 


Bir önceki instagram içerikli konumuzda "instagramda tüm cihazlardan nasıl çıkış yapılır?" hakkında detaylı bilgi verdik. Konumuza giderek nasıl olacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Google Aramaları:

instagram koleksiyon nerede
instagram koleksiyon paylaşımı
instagram koleksiyon nasıl yapılır
instagram koleksiyon bildirim
instagram koleksiyon silme
instagram koleksiyon bildirim gider mi
instagram koleksiyon nasıl silinir
instagram koleksiyon özelliği

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.