-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Fazilet Yarışı

ads
ads
Fudayl b. İyaz (Kuddise Sırruhû) şöyle demektedir: "Sen insanların seninle aynı seviyeye gelmesini  istemekle onlara karşı samimiyet görevini yerine getirmiş olmazsın.  Çünkü aslında insanların senden aşağıda olmalarını istemektesin."

Müslüman insan kardeşleri için her zaman kendinden daha üst seviyelerde olmalarını temenni etmeleri lazımdır. Yukarıda ki örnekte verildiği gibi olmaması lazım. Tabi o  da bir bakıma  iyi bir niyetle söylenmiş ancak sonuç aynı değildir. 

Müslümanlar kardeştir. Ve kardeşlerin üstünlüğü için kendisinden daha üstün olmalarını istemesi gerekmektedir ki o zaman samimi bir davranış sergilendiği ortaya çıksın ve anlaşılsın. 

Fazilet Yarışı


Bu davranış gerçek anlamda yüksek bir mertebe  ve herkesin yapamayacağı bir durumdur.  Bundan dolayı bu zirvedir aslında. 

Bunun haricinde bir arkadaşı  fazilet  bakımından daha üstüne ve ileri derecelere ulaşmış kimseleri gördüğü zaman üzülür ve geride kaldığı için üzüntü duyar. Ancak bunu yanlış anlamamak gerekir. Bu duyulan üzüntü kıskançlıktan, kötülükten veya hasetten kaynaklanan bir durum değildir. Aksine gıpta etmesinden kendinin kusurlarını görüp, onlara yetişememek, ve bu yarış nisbetinde en başta olanlara  yetişemediği için geri kalmasından ve kendi kusurunun  sebebi ile üzüntü duyar. Yani dediğimiz gibi kıskançlık, haset veya kötü bir sebep yoktur. 

Konumuzu Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in bir hadisi şerifi ile bitirelim:

"Ademoğlu, Allah'ı zikretmeden geçirdiği her an ondan dolayı kıyamet günü  mutlaka üzüntü duyar"

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.