-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Hit Düşmesi veya Hitin Artması - Google Dalgalanması

ads
ads

20 Ekim 28 ekim ve bugün 29 ekim ve kasım ayının ilk haftasının sonuna kadar olan zamana kadar websitelerde ki hit azalması yahutta hitlerinin bir anda aşırı derecede artması nedenler:


Google

Evet  arkadaşlar bu tür olaylarla  biz webmaster'ler sık sık karşılaşıyoruz, çok kişiden iyi  yada kötü yönde duyumlar alıyorum ve sorularla sık sık karşılaşıyorum bu yüzden google  dalgalanmaları  hakkında yazmayı uygun gördüm.

Hitin aniden düşmesi  veya aniden çok yüksek seviyelerde gözlemlenmesi   çoğumuzun bildiği gibi google  pagerank güncellemesi yapılacağı  zaman yada yapılırken ( güncelleme  2 hafta  falan sürüyor ) bu gibi durumlar söz konusu olabiliyor ve genellikle oluyor da. Mesela benim sitemin ziyaretçi sayısında herhangi bir değişiklik olmadı ve aynı seviyede  ilerliyoruz. bazı  arkadaşlarda ise    ziyaretçi sayılarında  % 40 lık hit azalması bazılarında ise   dudak uçuklatcak kadar yükselme % 500 gibi bu biraz anormal durum bence         başka nedenleri de olabilir   fakat genelde gözlemlediğimiz için     google   pagerank güncellemelerin den kaynaklanan bir   dalgalanma söz konusudur. Bu durum    en fazla  2 hafta sürecek ve kasım ayının birinci haftası sonunda  her şey   ya olduğu gibi kalacak yada   tamamen  azalacak  veya tamamen  hitleriniz yüksek seviyede seyredecek.


Kendi şahsi  fikrim yada  tahminim diyelim güncellemelerden olan dalgalanmanın ben  aslında   geçiçi ama bir yandanda kalıcı olduğunu düşünüyorum yada   dalgalanmayla birlikte aslında  tamamen güncelleme bitmeden sitenizin  pagerank değerinin  yükselip yada azalacağını  da  bence anlayabilirsiniz. Bunu  anlamanın  yolu    hitleriniz de   azalma varsa  bence  pagerank düşecek çoğalma varsa   değeriniz  yükselecek benim sitemde olduğu gibi   hiç bir  dalgalanma söz konusu değilse herhalde bizim de  değerimiz  google gözünde aynı seviyede kalacak.

Herkeze bol pageranklar ve bol ziyaretçiler.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.