-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Sigaranın Genlere Zararı!

ads
ads
Sağlık

Sigara genleri bozuyor..

10 ülkede yapılan araştırmalara göre çıkan rapor sigaranın zararlarına bir yenisini ekledi..

Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'da  yapılan araştırmalar sonucunda sigara bağımlısı olan 374 kişi üzerindeki araştırmalarda, sigara kullanan kişilerde  tütün bağımlılığı nedeniyle  genlerinde   değişiklikler ve bozulmalar meydana geldiği sonuçlarda ortaya çıkmıştır.


Doğa Bilimleri Genel Sekreteri Müge Kanay, AA  haber muhabirine  yaptığı   röportajda sigara kullanan kişilerde kanser riskinin kullanmayanlara göre  daha fazla olduğunu ve aynı zamanda  tütün  kullanan kişilerin genlerinde  değişimler olduğunu belirtti. 


Genler normalinden  daha fazla çalışıyor.

Araştırmaların sonucu  tütün kullanımdan kaynaklanan genlerdeki  değişim ve bozulmalar, tütün maddesinin genlerin işleyişlerini etkileyen kimyasal bileşenlerle DNA'mıza bağlanarak bazı genleri açıyor ve bazı genleri kapatıyor. Bu durumdan dolayı belirli genlerin normalinden daha üst seviyede çalıştırarak kanser riskini de artırmış oluyor.

Sigara bağımlılığın en kötü bağımlılık ve bırakılması en zor olan madde bağımlılığı olarak nitelendirenlerdenim, aslında  herkes  sigaranın zararlarını  biliyor hatta içmeyen kişilere göre  kullanıcı bunu  daha iyi analiz edebilmekte ama nikotin bağımlılığını   bir türlü yenememektedir. Sigara bağımlılığın bırakılmasındaki  en zor etkenlerden biri  tütün kullanımı       kısa aralıklarla olduğu için ve  vücut nikotini kısa aralıklarla istediği için kullanılmayınca stres baş ağrısı vs  gibi durumlarından dolayı kişi istemeyerek bırakamıyor  aslında   istedikten sonra bırakılmayacak bir durum değildir ama her şeyden önce her şeyde olduğu gibi  sigarayı gerçek anlamda  beyninize söz  geçirip bırakmayı denemeniz ilk önce istemek sonra zorluklarla  savaşmak, kolay olmadığı apaçık bir gerçek fakat başarılmayacak kadar da bir zorluğu olduğunu düşünmüyorum herkese  dumansız günler dilerim..

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.