-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Jöle Kullanan Erkekler Dikkat..!

ads
ads


Jöje Migreni Etkiliyor

Sürekli tekrarlayan baş ağrısı olarak, nörolojik bir  rahatsızlık olan migren, hastalığında genlerin  rolü etki yapıyor. 

Migren Nedir?

Genetik bir  rahatsızlık olan migren, beyin  zarında ve beyin zar damarlarında herhangi bir şekilde iltihaplanma meydana geliyor. Bu  durumdan dolayı dayanılmaz şekilde bir ağrı durumu meydana geliyor. Beyinde oldukça çok bir duyarlılık haline yol açıyor. Hastaların, ağrısı genel olarak sol veya sağ trafta  olabileceği gibi ,  tek bir tarafta da olabilir. Zonklama olarak etki yapmış ise, ağrılı durumda, bulantı, ışıklardan rahatsız olma gibi durum söz konusu olabilir. Ve başını oynattığı  zamanlarda ağrı hissediyorsa, artıyorsa; migren hastalığı belirtisi olma ihtimali vardır. Ayrıca çok iyi koku alma ve ağır kokuların rahatsız etmesi de migren için ayırıcı bir özelliktir. Ataklar 4-72 saat sürebiliyor ve aniden ortaya çıkıyor.


Migren Kimlerde Daha sık görülür?

Migren, kadınlarda  daha çok rastlanan bir   hastalıktır.  Bu durum ise  kadınların hormonlarının düzeni ile ilgili bir durumdur. Menopozda seyrekleşir. Hamilelikte migren krizleri azalır.  Genel olarak  migren hastalığı bulunan  kadınlarda,  adet döneminde   ataklar sıklıkla  görülebiliyor. Sadece  adet  zamanında bile görülen migren türevleri vardır. 


Hangi yaşlarda görülür?

Genel olarak 20 ile 30 yaş civarında  kendini gösterir.  40 -50 yaşlarda görülme sıklığı nadir  rastlanır.  Genç kadınlarda migren hastalığı  günüzmüde daha sık görülüyor ve artıyor.  Bütün migrenlerin  çoğu  % 10  - % 15'inde kadınlarda rahatsızlık, çocukluk zamanında  başlar. Migrenin çocukluk çağında görülme oranı ise yüzde 3 -5 kadardır. Bu sayı ergenlikten sonra % 10’ların üstüne çıkar. Uyku bozukluğu, uykuya dalamamak, sebepsiz kusmaları, alerjisi, keskin bir koku alma duyusu, araç tutması olan çocuklarda ileride migren gelişme olasılığı daha fazladır.

Migren Testi

Son 3 ay içinde normalinden daha fazla veya aşırı bir baş ağrınız olduysa  ağrıların şiddeti  engelleyici veya hastaneye gidmeniz gerekecek kadar   şiddetli ise,

* Ağrı sırasında ışıklı ortamda   başınızı oynattığınızda ağrını arttı  mı? Rahatsız oldunuz mu?
* Ağrı sırasında hiç mideniz bulandı mı?
* Ağrınız sebebiyle en az 1 gün veya bir kaç gün okula veya işe gidememe gibi bir durumunuz gerçekleşti mi?

Sonuç;

3 sorunun iki tanesine  “Evet” diyorsanız ağrınızın migren olma ihtimali % 90’ın civarında.  Mutlaka bir nöroloğa başvurmanız gerekir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.