-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Sıcak Havalara Karşı Kalp Hastalarının Alması Gereken Tedbirler

ads
ads
iF

Havaların ısınmasıyla birlikte, kronik hastalığı olan kişilerde şikayetleri çoğalmaya başladı. Kalp hastalığı olan kişilerin, sıcak havalara karşı kendini koruması için önemli bir kaç kuraldan bahsedeceğiz.


Sıcak havalarda vücut sıcaklığının 36,5 dereceden  daha fazla olduğu bilinmektedir. Sıcak yaz aylarında,  derideki damarlar genişlemeye başlar. Kalbin  deriye  yolladığı  kan oranı fazlalaşır.  Bundan dolayı vücut deri yolu ile vücut ısısını  kaybederek gerekli olan ısıyı oranda tutabilmek için sabitlemeye çalışır. Bu yüzden kalp, deriye yollanan kan seviyesini çoğaltmak için daha hızlı ve kuvvetli  işlevini yerine getirmek zorunda kalır. Haliyle kalp   daha hızlı çalışarak kana ihtiyaç duyar. 

Sıcaklarda Kalp Hastalarının Alması gereken Önlemler

* Mümkün olduğu kadar daha serin yerlerde bulunmaya özen gösterin.
* Güneşin altında uzun süre çalışmaktan, enerji harcamaktan kaçının
* Güneş ışınlarını üzerinize çekecek olan, kapalı renkte kıyafetler giymeyin. ( Açık renkli hafif  giyisiler giyinin )
* Gün içinde bol miktarda sıvı  tüketin. Sıvı tüketiminin faydası kalp damar hastalarında, Sıcak havaların, terletmesinden dolayı kaybedilen sıvı miktarı, bol sıvı içilerek  eski seviyesine getirilmelidir. Aksi durumlarda damarlar içinde pıhtılaşma ve kan akışında azalmaya neden olabilmektedir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.