-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Faiz nedir?

ads
ads

Faiz in(Ribanın) kelime manaları şunlardır; Artma, Çoğalma, Şişme.

Türkçe'mizde faiz ve riba eş anlamlıdır. Bir fıkıh terimi olarak, para ve standart (misli) malların birbiriyle değişiminde, taraflardan birisi için şart koşulan karşılıksız fazlalığı ifade eder. İslam’ın çıkışı sırasında ödünç verilen asıl borca “resü’l-mal (anapara), vade sonunda ödenecek ziyadeye ise “riba” denilirdi. Borçları ertelerken eklenecek fazlalık da bu niteliktedir.

Faiz kısaca: Bir insanın parasına veya verdiği bir mala veya her han gibi şeyine hiç bir riske girmeden garantiyle daha önceden kesinleşmiş miktarı düzenli bir şekilde almasına faiz almak bu sistemi sağlayıp vermeye ise faiz vermek denir. Faiz kısaca haksız kazançtır.Çeşitli oyunlarla olmadık parayı oluşturmaya ve bunu mağdur insandan almaya veya bir insanı geçici bir menfaatle kandırarak belli miktarda parasına belli bir miktar belirleyerek garantili bir şekilde düzenli ödemeye faiz denir.

İnsanlar borç aldıklarında borçlanmanın karşılığı olarak ek bir ödemede bulunurlar. Bu ek ödemeye faiz denir.

Faiz Kuran ı Kerim de yasakladığı adıyla "Riba" dır .Bu sistem açık bir dille yoksulları ezen tefeciliktir... Kuran ı Kerim de Mevla'mız şöyle buyurmakta;"..Ey inananlar, kat kat Riba yemeyin Allah'tan korkun ki, kurtuluşa eresiniz"(Nisa Suresi 130. ayet).

Kaynak: http://www.akliselim.net/


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.