-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Başlangıç (2010) | Inception |

ads
ads
Sinema

Inception -  Başlangıç Filmi

Vizyon Tarihi: 30 Temmuz 2010
IMDB:  8.9
Yapımı : 2010 - İngiltere , ABD
Filmin Türü : Bilim Kurgu , Aksiyon ,
Süresi: 2 Saat 28 Dakika
Yönetmeni : Christopher Nolan, Chon Kye-Young
Oyuncu Kadrosu : Leonardo DiCaprio , Marion Cotillard , Joseph Gordon-Levitt , Ellen Page , Michael Caine
Seslendirenler : Murat Prosçiler , Arda Aydın , Fatih Özkul , Yonca Cevher Yenel , Murat Aydın
Inception Filmi Senarist : Christopher Nolan
FilmYapımcısı : Christopher Nolan , Emma Thomas

Inception - Başlangıç ( 2010 ) Filminin Konusu

Yetenekli bir hırsız olan ( Dom Cobb ) Leonardo DiCaprio, Hırsızdır fakat zihin hırsızı. Rüya anında insan en savunmasız haldedir. Her şey bilinç altındadır. En değerli bilgileri, sırları rüya anında çalıp ortaya çıkarmaktdır hedefi.  Bu uğurda en sevdiği tutkularından olmuş ve bu durumdan kurtulması için Cobb'a içinde bulunduğu kötü durumdan tek çıkılacak yol için bir fırsat verilir. Eski hayatını geriye verecek bir fırsat, imkansız olan başlangıcı tamamlayabilmesi lazımdır....

Sinema

Inception - Başlangıç Filmi Açıklama:

Başlangıç filmi 2010 senesinde yapılmış ve sinemada çığır açan en iyi filmler arasında yer almayı başarmıştır. Farklı kurgusu ve tahmin edemeyeceğiniz sahneler ve bilinmez bir son.  Inception filmi zamanın yapılmış en iyi filmleri arasında yer almaktadır. ( benim için ). 

IMDB puanı genel olarak sıralamada çok iyi yerde diyebiliriz ( 14. ) Filmin birinciliği fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum.

Sinema

Christopher Nolan'ın tüm filmleri birbirinden güzel, sıradışı ve damgasını vuran filmlerdir. Aslında filmin kurgusu farklı gibi görünsede buna benzer filmler mevcut ancak bu kadar zirveye gelememiştir. Esinlenilmiş film The Thirteenth Floor (1999) 13. Kat Filmi olduğu düşünülmektedir. 13. Kat filmini izlediğinizde Başlangıc filmini izlediğinizi bile zannedebilirsiniz. İzlemediyseniz ilk olarak Başlangıç izleyin... Ve bir daha izleyin.... Ve bir daha izleyin... İlk izlemenizde kaçırdığınız ince noktalar olacaktır. 2. izlemenizde derinleri çözeceksiniz. 3. izlemede ise gene bir soru işareti kalacak aklınızda... 13. Kat filmi kurgu olarak daha önce yapılmış ama daha derinlere inememiştir. Farkını kısmen ortaya koymuş ama zirveye gelememiştir. Keyifle izleyebileceğiniz bir filmdir. Kesinlikle izlenilmesi gerekenler arasına alın.

Sinema

Filmin başrol oyuncu Leonardo DiCaprio ( Cobb ), hırsız rolündedir. Hırsızlık ama tahmin edilen hırsızlık değil. Fikir, bilgi, zihin hırsızı. Bu uğurda herşeyi elinden gitmiştir. Tek bir şanş verilir ve  eski hayatını, sevdiklerini geri verebilecek bir fırsat sunulur. Bu onun  tek çıkar yoludur. Mecburdur bu işi başarmaya imkansız başlangıcı başarabilmenin imkansızlığı kadar.

Sinema

Başlangıç - Inception Replikleri

Rüya halindeyken bilinciniz korunmasız kalır, bu da düşüncelerinizi tehditlere karşı savunmasız kılar. Buna fikir çalma denir.

İşlerin sorunsuz yürümesi için,zihninize tamamen girmeme izin vermelisiniz.

- Rüyada birini tehdit edemezsin değil mi Mal?
- Tehdidin ne olduğuna bağlı. Onu öldürürsek sadece uyanır. Ama acı... Acı zihnindedir.

Kalbini mi dinleyeceksin, yoksa kalbi pişmanlıkla dolu yaşlı bir adam olarak yalnız ölmeyi mi bekleyeceksin?

- Bir şey sorayım. Rüyanın başlangıcını hiç hatırlamazsın değil mi? Olup bitenin ortasında bulursun kendini.
- Sanırım evet.
- Peki buraya nasıl geldik?
- Şeyden geldik...

- Mimara neden ihtiyacınız var?
- Birinin rüyaları tasarlaması gerekiyor, değil mi...

Öyle derinde kapana kısıldık ki, bilinçaltımızın kıyılarında kaldık. Neyin gerçek olduğunu göremez olduk. Kendimiz için bir dünya yarattık. Yıllarımızı aldı ama kendi dünyamızı yarattık.

Sinema

Inception Tarzı Filmler

Matrix: Bilim Kurgu Filmlerinde çığır açan filmdir. Aslında bu tarz filmlere ilham olan başyapıt matrix'dir.

Çıldırış : Kesinlikle izlenilmesi gereken filmlerden ikincisidir.

Akıl Oyunları:  Christopher Nolan'ın muhteşem filmi.

13.Kat: En çok benzeyen ve ilham alındığı söylenen film. Ara ara ikisininde birbirinden iyi olduğunu düşüneceksiniz. İlk bunu izlerseniz inception'dan zevk alamazsınız. Sonrasında izlerseniz Inception bir adım sizin için geri gidecek. Nedeni? 13. Kat filmine benzediği için. Biz insanlar sıradışılığı severiz ve  azıcık çalıntı kopya orjinallikten azalma hissedilince psikolojik olarak bu durum yaşanır. Fakat ikisi birbirinden farklı mesajlar içermekte.

Dejavu: Çok güzel film ( kesinlikle izleyin ) - Burada adı geçen filmler www.ibrahimfirat.net ailesi olarak dünya sıralamasında en iyileri. Ve kesinlikle izlenilmesi lazımdır. Çünkü iyi filmlere denk gelmek oldukça zordur. iki elin parmaklarını geçmeyecek kadardır. Sinema tutkunu iseniz vazgeçilmezleriniz bu filmler olacaktır.

Source Code ( Yaşam Şifresi ): benzer ama daha farklı kurgu ve sıkılmadan izleyeceğiniz dakikalar.
Zamana karşı: Seveceğiniz farklı tarz olarak benzer film.

Next: Kurgu olarak benzerlik ve bu tarz filmler arasındadır.

Memento: İzlendiğinde bazı kişiler anlamayabilir veya beyin felci geçirebilirsiniz. Filmin başı nerede sonu nerede, film başladımı bittimi, biticek mi? sahneleriyle beyni zorlayan en iyi filmdir. Filmin sonunda tam olarak herşey anlaşılabiliyor.

Christopher Nolan Filmleri

Uzun metraj

Takip (Following, 1998)
Akıl Defteri (Memento, 2001)
Insomnia (2002)
Batman Başlıyor (2005)
Prestij (2006)
Kara Şövalye (2008)
Başlangıç (2010)
Kara Şövalye Yükseliyor (2012)
Interstellar (2014)
man of steel (2013)

Kısa metraj

Sinema portali
Tarantella (1989)
Larceny (1996)
Doodlebug (1997)

Inception - Başlangıç Filmi Hakkında yorumlarınızı bekliyoruz.


Başlangıç ( 2010 ), Başlangıç filmi, Başlangıç sinemalar,  Inception, Inception filmi, Inception filmi tanıtım,  Başlangıç filmi tanıtım, Başlangıç tarzı filmler, Matrix tarzı filmler, Sinema, 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Bu filmi izledim.Ama çok karışık bir film yani izlemek olmak İçin izlemeyin tam anlayın.Konusu güzel

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.