-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İlim ibadetten üstün müdür?

ads
ads
islamiyet

"Bir saat ilimle meşgul olmak, altmış yıl ibadetten hayırlıdır." Hadis-i Şerifi Sahih midir?

Sevgili kardeşlerimiz, Yukarıdaki şekilde bir hadis-i şerif rivayeti araştırmalar soncunda bulunmamıştır.

İlim ile alakalı bir çok hadis-i şerif rivayeti mevcuttur bunlardan bazıları şunlardır:



“Bir kimse iyi bir çığır açarsa, kıyamete kadar o çığırı takip eden kimselerin kazandığı sevapların bir misli, o ilk çığırı açan kimsenin defterine yazılır.” (Müslim, Zekât 69. Ayrıca bk. Nesâî, Zekât 64)

“Alim olan kimsenin, âbid olan / ibadet eden kimseden yetmiş derece üstünlüğü vardır. Bu, her bir derecenin arası gök-yer kadardır.”(Mecmau’z-Zevaid; 1/122).

“Allah katında, sabah-akşam ilimle meşgul olmak, Allah yolunda cihat etmekten daha üstündür.” (Kenzu’l-Ummal, h. No: 20240).

“Amellerin en faziletlisi, Allah’ı tanıma / zat, sıfat ve isimlerini öğreten ilimdir. Şüphesiz, ilimle birlikte amelin azı da çoğu da sana fayda verir. Fakat cehaletle birlikte amelin ne azı, ne de çoğu fayda verir.”(a.g.e, h.no: 28731).



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Bir saat tefekkür bazen bir sene ibadetten daha hayırlıdır.(Aclûnî, 1/310) Hadis-i şerif yanlış ulaşmış sana. Ben de kendi sitemdeki bir yazıda bu hadisi nakletmiştim. Tefekkür farklı ilim farklı ancak karıştırılma ihtimali de var.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.