-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Wordpress Kullanıcıları, Yazılarınız Çalınmasın!

ads
ads
makale
Merhabalar, Wordpress kullanan birçok kişisel blog kullanıcısı yazılarının çalınmasından şikayetçi durumda. Bu durum gerçekten can sıkmaya başladı diyebilirim. Özgün makaleler yazmak için saatlerce uğraşıyoruz fakat, birileri gelip copy-paste ile bu işi kolayca halledebiliyor. Bu duruma karşılık Wordpress'in bize sunduğu WP-CopyProtect eklentisi ile sağ tık ve kopyalamayı pasif hale getirebiliyoruz. Dilerseniz eklentinin kurulumunu ve kullanımını anlatalım.

Öncelikle WP-panelimize girip eklentiler kısmından wp-copyprotect eklentisini aratıp kuruyoruz. Kurulum işlemi bittikten sonra ise, eklentiyi aktif edelim ve sol kısımda bulunan panelden Ayarlar > WP-CopyProtect'e tıklayalım. Eklenti sayfasında bulunan Disable right click, no message seçeneği sağ tık ve kopyalamayı engellememizi sağlar. Disable right click and show message butonu ise hem sağ tık ve kopyalamayı pasif hale getirmemize ve kullanıcılar sitenizde sağ tık yaptığında onlara bir mesaj göstermemizi sağlamaktadır. İstediğiniz butonu seçip, altta bulunan Disable text selection butonunun yanında ki, Activate alanına tik koyduktan sonra save settings'e tıklayalım. Artık sitenizde sağ tık ve kopyalama işlemi pasif hale gelmiş bulunuyor. Rahatça yazılarınızı paylaşabilirsiniz.

Yazar: Anıl More Kahraman.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.