-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Favori Filmler

ads
ads

Sinema

Bu makalemizde sinemanın doğuşundan günümüze kadar geldiği noktalardan kısaca bahsedeceğiz. Öncelikle sinemanın kısa bir tanımı yapacak olursak sinema ; Film göstermeye yarayan özel makinelerle görüntülerin beyaz perdeye yansıtıldığı bir salon.Fakat günümüzde sinema deyince akla daha çok filmler ve diziler geliyor. Bizim tanımımız biraz daha sinema salonu tanımına dönmüş oluyor. Oysaki günümüzde Beyaz Perde çok ciddi emeklerin harcandığı, insanların üzerine ciddi anlamda kariyer yaptıkları bir alan.

Sinema tarihi

Sinema tarihini; sinemanın doğması gelişmesi kendisine estetik ve bilim katması aynı zamanda da insanlar tarafından benimsenmesi gibi basit bir şekilde sıralayabiliriz. Peki ilk olarak bu sinema nerede başladı, ilk hangi ülke bu işe el attı ve tabiki bizim ülkemize ne zaman geldi? Bunun gibi soruları kısaca yanıtlayacak olursak; sinema ilk olarak 1895 yılında Berlin’de gösterime başladı fakat genel olarak tarihçiler Berlin’de Sklandowsksy kardeşlerin gerçek anlamda projeksiyon makinaları olmadığını kabul ettikleri için yine aynı senede fakat bundan bir ay kadar sonra Paris’te ki Lumiere kardeşlerin gösterime sundukları filmi ilk olarak bilirler ve onları sinemanın babası olarak kabul ederler. Ülkemizde ise ilk film gösterimi, Bertrand adlı bir Fransızın II. Abdülhamit zamanında, 1896'da sarayda yaptığı gösteri ile başlamıştır.

Günümüz Sineması

Günümüz teknolojisi sayesinde birçok şeyde oldugu gibi sinema sektöründe de çok ileri bir noktadayız. Dünya çapında çekilen filmler ve tabiki tanınan yüzler her zaman bir adım önde olsa da iyi olan fikirlerin hiçbir zaman boşa gitmediği seyirci tarafından yapımcılara devamlı hatırlatılıyor.Ülkemizin dünya çapında çok büyük başarıları olmasa da televizyonda ki diziler devamlı reyting yarışı içerisinde :) Tabiki gün geçtikçe dünya çapında ses getiren eserlerin olacağına inancımız sonsuz. Günümüzde başrolde her ne kadar Hollywood olsada Bollywood’ıda ona büyük bir rakip olarak gösterebiliriz.

Yazar: Kadir Saim
makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.