-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Intel, Android 4.4 Kit Kat

ads
ads
Donanım

Intel, Android 4.4 Kit Kat

Uzun zamandan beridir işlemcilerinde 64 bit hizmeti veren Intel, bu özelliği Android modellerde tam olarak kullanamıyordu. çünkü 64 bit şimdilik Android tarafından desteklenmiyor.

Dünyanın ilk 64 bit desteği sunan akıllı cihazı iPhone 5S, 64 kehle destekli Apple A7 işlemcisi ve 64 bit destekleyen iOS 7 taşınabilir işletim sistemi sayesinde bu ünvanı almaya doğruluk kazandı. mobil cihazlarda sonunda 64 filo furyası başlamış oldu.

64 bit konusunda Android cephesinden ilk tafsil Samsung'dan gelmişti. 2014 yılı içerisinde 64 bit destekleyen Exynos işlemci tasarlayacaklarını, bunu da modellerinde kullanacaklarını duyuran firma, esasında 64 bit destekleyen bir Android sürümünün bile habericisi olmuştu. buna benzerlikte bir bildirim de Intel'den geldi.


Nestle ile isim konusunda kâr birliği yaratıcı Google, 4.4 sürümüne kit kat ön kodunu koymuştu. Yeni sürümün 64 filo destekleyip, desteklemeyeceği hâlâ kesinlik kazanmadı. Intel'in esasen desteklediği ancak Android'in desteklemediği için pek dillendirmediği 64 bit desteğine bu posta vurgu yapan firma, yenilenen ve 64 bit desteğine sahip Atom işlemcileriyle Android 4.4 kit Kat'a müheyya açıklaması yapıldı.

Pek hayli yazılım mühendisiyle Android'i X86 sistemlerde çalışması için Google ile işbirliği karşılayıcı Intel, ihtimal bile Android 4.4 sürümündeki 64 bit desteğinde de avangart olacak.

Hem Samsung hem bile Intel'den mevrut açıklamalara göre, önümüzdeki dönemde Android'in 64 bit desteği sunması bekleniyor. böylelikle Android tabanlı dayanıklı hayli değişik türde cihazın önü açılmış olacak.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.