-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » SMS Yumurta Kabuğunda

ads
ads
Güney Afrika'da mevcut devekuşu er bezi fosillerini inceleyen bilimciler, atalarımızın kabuklar hakkında çizdikleri sembollerle haberleştiklerini keşfetti. Diepkloof Rock Shelter kenti dışında yapilan kazilarda 60 bin almanak devekuşu yumurtasının üstünde çizimlere rastlayan bilim insanları 10 yıl süren düzentileme sonucunda bunların ?haberleşme aracı? olduğuna karar verdi. millî bilim Akademisi?nde yayımlanan makaleye bakarak atalarımız er bezi kabukları üstündeki şekiller tarafından haberleşiyordu.


Araştırmaya katılan Bordeaux Universitesi'nden Dr. Pierre-Jean Texier, er bezi kabuklarının üzerindeki paçarız ve tekdüze sembollerin nasıl karışık banyo insanlarının kullandığı bir iletişim metodu olduğunu açıkladı. Texier, elan bu metodun kökeninden ferdî evet da topluluklar arası iletişim için kullanılıp kullanılmadığını araştırmaya başladıklarını belirtti. Texier, yeni bulguların atalarımızın ne komünikasyon kurduğuna ilgili araştırmalarda bir mihenk taşı olduğunu tabir etti. sembolik düşünme, değişik bir deyişle ?başkasına kendi düşüncesini ilam yeteneği?nin ilk adımı olarak tanıdık bu davranış, insanların bir araya gelip medeniyetler rekiz yolundaki çağa adımları olarak görülüyor. Bilimcilere gereğince adam davranışındaki bu ilerlemenin ne zaman ve nerde başladığı, ?insan evrimi'ni anlamada ciddi bir nokta. elan evvela İsrail ve Cezayir?deki mağaralarda bulunan 100 bin mücehver insanlığın ilk sembolik tefekkür örneği olarak gosteriliyordu. er bezi kabukları elan er bir tarihe ait olması ve 'mesaj' haiz er bezi kabuklarının şunca sayıda bulunması, son bulguların bilimsel değerini bir tane kılıyor.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.