-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Tatlı Tarifleri Ve Pasta Tarifleri Sitesinden Nefis Tarifler

ads
ads
Tatlı Tarifleri Ve Pata Tarifleri Sitesinden Nefis Tarifler

ÜZÜM MARMELATI

MALZEMESİ: 1 kg. çekirdeksiz üzüm, 1 kg. toz şeker

YAPILIŞI:
Üzümleri salkımından ayınp, çöplerini iyice temizleyiniz. Yıkayınız. Susuz olarak tencereye koyunuz. Ortadan daha az ateşte pişmeye bırakınız. Suyunu salması için tahta kaşıkla bastırınız. Sık sık karıştırarak, üzümler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

Sonra şekeri ilâve ediniz. Karıştırmaya devam ediniz. Bu arada ateşi biraz kuvvetlendirebilirsiniz. Marmelat koyulaşmaya başlayacaktır. îyice yoğun bir hâl alınca, tencereyi ateşten alınız. îyice soğutun. İçlerini alkollü pamukla sildiğiniz kavanozlara yerleştirip ağızlarını sıkıca kapatınız.

ELMA MARMELATI

MALZEMESİ: 1 kilo kokulu ve olgun elma ezmesi, 700 gram toz şeker, 1 limonun suyu

YAPILIŞI:
Elmalar yıkanır, dilimlenir, çekirdekleriyle çekirdek yatakları kesilip atılır.

Mümkün olduğu kadar ince dilimlenmiş olan elmalar bir kaba konulur. Bunların üzerini örtecek kadar su katılır. Kap ateşe oturtulur ve elmalar iyice pişirilir. Vakit vakit karıştırılacak elmalar ezilecek kadar pişince kap ateşten indirilir ve elmalar ezme makinesinden veya ince delikli süzgeçten geçirilerek püre hâline getirilir.

Ezme, tekrar tencereye konulur, kuvvetli bir ateşte tekrar ısıtılırken şekeri azar azar katılır. Devamlı karıştırılacak karışım marmelat koyuluğuna gelince limonun suyu dökülür, tekrar karıştırılır ve bir taşım kaynatılır.

Ateşten indirilince sıcak sıcak kavanozlara doldurulur ve kahvaltıda tart, turta ve pasta yapımında kullanılır.

Önceden pişirilmiş sütten yarım bardak kadarını bir kaba koyunuz. Bunun içine doğranmış elmayı, şeftalileri, erikleri ve kayısıları katınız. Orta ateşte bir süre karıştırarak pişiriniz. Sonra bunlara şekeri katın ve karışım pelte leşinceye kadar pişirmeye devam ediniz. Meyveler iyice ezilince bunlan tahta bir kaşıkla ezdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirin ve küçük bir kâseye boşaltıp soğumaya bırakınız. Tatlı soğuyunca kahvaltıda servis yapınız.

AHUDUDU PELTESİ

MALZEMESİ: 100 gram buğday nişastası, 250 gram toz şekeri, 750 gram su, şuruptan elde kalan ahududu posası

YAPILIŞI:
Nişastayı bir miktar su içinde eziniz, koyu bir bulamaç hâline gelince içine 250 gram toz şekeri konulmuş 750 gram suyu bir tencereyle orta ateşe koyunuz ve koyu bir bulamaç hâlindeki nişastayı ince ince akıtarak ve ara vermeden karıştırarak ilâve ediniz ve karıştıra kanştıra kaynatınız.

Kaynama başlayınca eldeki posayı da katarak iyice koyulaşmcaya kadar kanştıra karış tıra kaynatınız. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakınız. Ilıyınca komposto tabaklarına boşaltıp donması için bir kenara bırakınız. Pelte komposto tabaklarında iyice soğuyup donduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Kaynak: http://tatlitarifleri.biz.tr


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.