-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Prostat Hastalığı

ads
ads
sağlık
Prostat ileri yaşlarda olan sadece erkek bireylerde oluşan hastalıklardan biridir. Prostat kelime anlamı Yunancadan alınmıştır. Manası ise, "koruyucu" anlamını ifade etmektedir.

Vücuttaki yeri, boşaltım sisteminin son kısmında bulunmaktadır. İdrar torbası ve dışarı açılan idrar kanalı arasında yer almaktadır.

Prostat genel olarak ileri yaştaki erkeklerde meydana çıkabilir. Ancak her yaş grubunda da görülebilir.  Ve  vücudumuzun en  çok sık rahatsızlanabilen organlar arasında yer alabilmektedir. Genç yaşlarda beliren prostat iltihabı, ileri ve orta yaşlı kişilerde ise iyi huylu  prostat büyümesi ve prostat kanseri olarak belirebilir.

Genç yaşlarda olan kişilerdeki prostat, kestane büyüklüğündedir. ileri yaşlarda ( 40 )'lı yaşlardan sonra büyümeye başlar. 50 yaş üzerinde ki erkeklerde % 50'sinde, 60-70 yaş aralıklarında % 65'inde ve 80 yaş ve ilerisinde  %  90'ında prostat büyümesi görülebilmektedir.


Prostat irileşmesinin iyi huylu, kötü huylu olarak ve prostat kanseri olarak  karşımıza çıkabilmektedir. 


Prostat Belirtileri

En belirgin olanı idrar yapımının azalması ile kendini göstermektedir. Hasta kişi, idrarını yaparken başlatma anında gecikme durumu,  otururken yahut ayakta idrar yaparken ileriye doğru idrar yapamamak, kesik kesin idrarın gelmesi, damla damla idrarın akması durumu ve  idrarın tamamen boşaltılamaması hissiyatı gibi belirtilerin karşılaşılması ile görülebilir.

Etiketler: prostat , idrar, yol, gram, akım, İlaç, Ağrı, hala, Takip, erkek, Kabul, kanal, fizik, varan, karın, hücre, kitle, çinko, idrar, hasta, seçkin, Tedavi, kanser, böbrek, ihtiyaç, prostat, muayene, Yardımcı, Taşıyıcı, östrojen, yüzde 50, erkeklik, etkileri, ergenlik, Avusturya, şişkinlik, erken tanı, genellikle, uyku düzeni, prostat kanseri

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Dinimizdeki tavsiyelere uyduğumuz müddetçe bu hastalığa yakalanmayız evelallah. Çünkü dinimizdeki tavsiyeler zaten bu hastalığa yakalanmamak için verilen tavsiyelerle aynı :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.