-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Cep Telefonları Çocuklar İçin Yararlı Olabilir Mi?

ads
ads
Android

Her anne baba çocuğunu yetiştirirken iyi bir eğitim almasını, kötü alışkanlıklardan ve hem fiziki hem de ruhen kendisine zararlı olabilecek şeylerden uzak durmasını ister. Çocukların çevresinde onların doğal olarak ilgisini çeken veya özellikle çocukları cezbetmek için hazırlanmış oyuncaklar, bilgisayar oyunları, televizyon programları, yiyecekler, kıyafetler gibi birçok değişik şey mevcut. Bunlardan kimisi çocuklar için çok yararlı olabileceği gibi kimisi de çocuğun bedensel ve ruhsal gelişimine ciddi zararlar verebilir. Peki bu durumda anne ve babalar çocuklarını her şeyden soyutlamalı mı? Bu elbette gerçekçi bir çaba olmaz. Dolayısı ile yapılacak olan çocuğu, ilgisini çeken şeyler arasında ona faydalı olabileceklere yönlendirmek olacaktır.

android

Benim gibi otuzlu yaşlarını sürenler, küçüklüklerinde kendilerinin televizyon çocuğu olarak tanımlandığını hatırlayacaklardır. Bilhassa doksanlı yılların başında özel televizyonların açılması ve denetimsiz bir şekilde yayınlar yapması haklı olarak aileleri endişelendiriyordu. Ardından bilgisayarları yaygınlaşması ve internetin evlere girmesiyle endişeler daha da arttı. Çocuklar bu kanallardan birçok zararlı içeriğe ulaşabilir hale gelmişti. Ancak bugün bir çok eğitici ve öğretici çizgi filmlerin yayınlandığı televizyonlar, ve sayılamayacak kadar fazla yararlı siteleri barındıran internetten çocukları uzak tutmak mümkün olmadığı gibi mantıklı da değil.

Son moda ise akıllı telefon ve tabletler. Bir arkadaşımı ziyarete gittiğimde çevremde sıkça karşılaştığım bir manzaraya bir kez daha şahit oldum. Beş yaşındaki oğlu, biz sohbet ederken babasının yanına gelip telefonunu kullanmak için izin istedi ve bir kenara geçip telefonu kurcalamaya başladı. Akıllı telefonlar sayılamayacak kadar çok fonksiyonu ile bir çocuğun merakı birleştiğinde gerçekten zararlı olabilir. Peki bunu çocuklarınız için faydalı bir hale çevirmenin bir yolu yok mu? Elbette var. Google Play' de bir çok eğitici Android uygulamarı ve oyunları bulabilirsiniz. Aynı şekilde Apple kullanıcıları da AppStore' dan bu tür oyun ve uygulamaları edinebilirler.

Çocuğunuzun hayal gücü, matematik bilgisi, karar verme yetisi gibi bir çok özelliğini geliştiren ve özellikle de çocuklar için hazırlandığından dolayı reklam barındırmayan, sosyal ağlara bağlantı içermeyen bu oyun ve uygulamaları yüklediğinizde, belki de çocuğunuz istemeden siz ona telefon veya tabletinizi vereceksiniz.

Bu yazı Android cihaz ve uygulamalar hakkında incelemeler yapan Halil Doğrusoy tarafından ibrahimfirat.net için yazılmıştır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Bence hıc bı yararı olmaz sahsı fıkrım

    YanıtlaSil
  2. Sadece cep telefonlar değil hiç bir teknolojik aletler çocuklara fayda sağlamaz hatta tembellik sağlar yetişkinler bile teknolojiye esir olmuşken çocukların halini bi düşünün derim.

    YanıtlaSil
  3. Açıkcası çok karışık bir durum bence ve çok derin bir konu.Çünkü bakış açısına bağlı olarak yararı da zararı da olan birşey.Teknoloji hem yararlı hemde zararlı bireyler için ama önemli olan onu nasıl ve ne şekilde kullandığın bence.

    YanıtlaSil
  4. Küçük yaşta bağımlılık yapıyor bunlar bence hiç alıştırılmamalı.

    YanıtlaSil
  5. Klasik örneği vereceğim. Eline bıçak alırsın ekmek de kesersin aş olur adam da kesersin suç olur. Çok ehemmiyet verilmesi gereken bir konu.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.