-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Blog Yazarak İnternetten Nasıl Para Kazanılır?

ads
ads
İnternetten para kazanmanın en önemli yollarından birisi de blog yazmaktır.Çünkü günün her saatinde istediğiniz zaman çalışıp ve uyurken bile para kazanacağınız  bir yöntemdir.İfade olarak bu kadar kolay görünmesine rağmen blog yazarlığı azimli bir iştir ve internet ortamının nabzını tutmayı, yakından takip etmeyi gerektirir.

internet


Blog yazma alışkanlığı kimi arkadaşlar için ne kadar hobi olarak da başlasa da önemli bir kitleye sahip olup, o kitleyi tatmin edecek içeriği hazırlamak için enerjimizi sarf ettiğimizi fark edince iş hobi den öte artık emeğimden para kazanma olayına dönüşüyor. Çünkü kaliteli bir içerik hazırlamak için yaptığınız araştırma ve topladığınız bilgileri harmanlayıp okuyucularınıza sunmak zaman gerektiren önemli bir iştir.Eğer bu koşulları kabul edip ben de kendime ek gelir olması açısından blog yazarak internetten para kazanabilirim diyorsan bu yolda sana yardımcı olabilecek ipuçlarını aşağıda bulabilirsin.

Yazı Kategorinizi Belirleyin


Hangi konularda yazabilirsiniz ona karar verin.Yalnız bu seçtiğiniz bu konuların trend olmasına dikkat edin.İnternete insanlar ne arıyor, ya da yakın zamanda ne arayacaklar bunlar aklınızda olsun.

Alan Adı Belirleyin


Kategoriye karar verdikten sonra akılda kalan, kısa ve içeriğinizle örtüşen alan adı satın alın.Alan adı google arama sonuçlarında da etkili olduğunu unutmayın.

Yazı Platformunuza Karar Verin


Şu anda populer olan iki adet sistem mevcut.Bunlardan birisi blogger ve diğeri de wordpress tir.Blogger da hosting ücreti ödemezsiniz fakat wordpress de hosting ücreti ödemek zorundasınız.Sizlere tavsiyem başlangıçta blogger ile başlayabilirsiniz.Çünkü host ücreti ödemek zorunda değilsiniz.Aynı zamanda etkili blogger ipuçları ile blogunuzu güzelleştirebilirsiniz.

SEO


Tüm emeğinizin iyi bir şekilde sonuçlanması için muhakkak seo kurallarına dikkat etmelisiniz.Çünkü internet kullanıcıları google aramaları sonucu mutlaka sitenize ulaşmalı.Bu da blogunuzu arama motorlarına sevdirerek yapılacak bir iştir.O yüzden seo uyumlu makale yazmanız yazınızın google tarafından sevilmesi için önemli olacaktır.

Son Sözler

Yukarıdaki listeyi elbette kaliteli içerik, sosyal medya çalışmaları, backlink kazanma gibi yöntemler ile çoğaltabilirsiniz.Size tavsiyem mutlaka populer konulara yönelmeniz ve sabırla yazılarınızın demlenmesini beklemeniz.Para kazanana kadar yazma isteğinizi mutlaka önde tutun.böyle yaparsanız 3-4 ay içerisinde hit olarak yükselecek ve para kazanmaya başlayacaksınız.

Yazan:  ehl-iblog

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. şu ana kadar hiç para kazanmayı düşünmedim. işimi en iyi yaptığım noktada para kazanmak için çalışmalar yapacağım.

    YanıtlaSil
  2. Keşke bu kadar kolay olsa,okadar çok blog türedi ki artık,4-5 sene öncesinin forumları gibi şimdide heryer blog kaynıyor ve herkes aynı bilgileri paylaşıyor.Zaten bu sistemde farklı olan cukkayı götürüyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı olmak zordur. yazarak farklı olmak imkansız kadar zordur. Çünkü internet aleminde her şey aynısının farklı versiyonudur. Diyelim ki google'da olmayan bir yazı yazdın ve tuttu değişen hiç bir şey olmayacak. Oda zamanla tekrarlanacak çoğalacak kopyala yapıştır veya değiştirilerek. Evet herkes aynı şeyleri bloglarına yazıyorlar.. Oradan buradan bilgi edinerek veya kendi düşüncelerini. Farklı olmak yazmakla değil de sistemle olur.. Örneğin Facebook , twitter gibi.. O zaman dediğin gibi cukka götürme hikayesi olur. Kaldı ki bizler özgün olamıyoruz o zaman aynılarının tekararı olan bloglardan bir adım önde olmak için işini en iyi yapan olmalısın ki bu da bir fark sayılır. Ama diğer bloglardan önde olduğunun farkıdır.

      Sil
  3. En güzeli link kısaltma servisleri adsense ve diger reklam servislerin reklam almak zor bunlara zaman harcayipda reklam almayı beklemeyin link kısaltın daha iyi ayda 40 50 dolar kazanırsınız.

    YanıtlaSil
  4. Benzeri konulara yapacak bir şey yok internet ortamında bunlar normal önemli olan o konu içeriğine farklı bir şeyler katmak alıntı ve çalıntıya kaçmamak

    YanıtlaSil
  5. En önemlisi kategori belirleme kısmı bence. Kategori belirlendikten sonra o kategorideki yazıları paylaşacak güzel bir tasarım lazım. Şahsen para kazanma işine girmedim ama gözlemlerim bu yönde.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.