-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Müslümanlar İçin Namaz Kılmanın Önemi ve Namaz Sureleri

ads
ads
Namaz kılmaya engel olacak herhangi bir durumda (hayızda olanlar, cünup olanlar gibi) olmayan tüm Müslümanların namaz kılması farzdır. İslamın şartlarından biri olan namaz imanın alametlerindendir. Ayrıca her inanan için namaz bir temizlenme aracıdır. Aynı zamanda Allah'ı anarak teslimiyetini yaratıcıya gösterme biçimdir. Namaz ile ilgili hadislerden bazıları:


islam

  • Namazın dindeki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir. (İmam-ı Taberani)
  • Namaz dinin direğidir, terk eden dinini yıkmış olur. (İmam-ı Beyheki)
  • Namazı doğru kılanın, ağaçtan yaprakların döküldüğü gibi günahları dökülür. (Ahmed bin Hanbel)
  • Her Peygamberin ümmetine son nefeste vasiyeti namazdır. (el-Gunye)
  • Namaz kılan, kıyamette kurtulacak, kılmayan perişan olur. (İmam-ı Taberani)
Yukarıdaki hadislerinde de bizlere aktardığı gibi namaz ibadeti her müslüman kurtuluş yolu. Namaz ile ilgili Kuran-ı Kerim'den bir ayet paylaşalım:


"Şüphesiz ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar." Ankebut Suresi (29), 45

Ayette hayasızlık ve kötülük diye tercüme edilen "fahşâ" ve "münker" kelimelerinin anlamı daha kapsamlıdır. Fuhşiyat, açıktan ve alenî işlenilen bütün çirkinlikleri, edepsizlikleri ve ahlâk dışı davranışları ifade eden bir kelimedir. Münker de, aklın ve şerîatın beğenmediği bütün uygunsuz davranışları ve günahları ifade için kullanılır. Öncelikle namaz içinde böyle şeyler yapılmaz, onun gerektirdiği bütün edeplere uyularak namaz kılınır. Gerçekten şuurla ve hakikatına erilerek, farkında olunarak, ne olduğu bilinerek kılınan bir namaz, namaz dışında da insanı her türlü çirkinlikten, uygunsuz davranıştan, edep dışı hareketlerden alıkoyar. Onun için Resûl-i Ekrem Efendimiz: "Kim namaz kılar da o namaz kendisini hayasızlıktan ve kötülükten alıkoymazsa, o namaz olsa olsa onun Allah'tan daha fazla uzaklaşmasını sağlar" buyurmuştur (Münâvî, Feyzü'l-kadîr, VI, 221). Kur'an'ın namazla ilgili birçok âyeti vardır. Nevevî'nin konuyla ilgili olarak sadece bu âyetle yetinmesinin sebebi, onun kapsayıcılığından olsa gerektir.

Namaz kılarken sureler okuruz. Bu surelere namaz sureleri denir. Namazımızı en güzel şekilde kılmak için bu sureleri doğru okumak gerekiyor. Ben namazlarımda genellikle Nas Suresi okurum. Namaz sureleri ile ilgili bilgiler alabileceğiniz Google Plus sayfası: https://plus.google.com/+NamazsureleriGunluk/posts


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Gerçekten internet ortamında dinimiz ile ilgili bu tip bilgilerde olmalı,ama siyasi reklamlara alet etmeden ve saf haliyle. Olması gerektiği gibi,mesela burdaki gibi paylaşımlar gerçekten çok güzel.Teşekkürler bu güzel paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
  2. Malesef günümüzde çoğu genç ne camiye gidiyor ne de dini hakkında bilgi sahibi. Bunların önüne geçmek lazım.

    YanıtlaSil
  3. "Namaz dinin direğidir" bu yüzden ameli yönden dikkat etmemiz gereken çok büyük bir ibadet. Teşekkürler bu güzel paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
  4. Böyle güzel bir konuya sitenizde yer verdiğiniz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katkıda bulunduysak bir teşekkür ederiz iF ailesi olarak

      Sil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.