-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Şefaatin Kısımları

ads
ads
Beş kısım şefaat vardır:


1. İnsanları haşir meydanının dehşet ve şiddetinden rahata kavuşturmak ve hesabın çabuk görülmesini sağlamak için yapılan şefaattir. Bu, Hz. Peygamber'e (sallallahu aleyhi vesellem) has olup en büyük ve en önemli şefaattir. Buna şefaat-i uzma denir.

2. Bir takım bahtiyar insanların hesapsız olarak cennete girmesi için yapılan şefaattir. Bu da Resulullah'a (s.a.v.) has bir şefaattir.

3. Cehennemi hak etmiş bazı müminleri kurtarmak için yapılan şefaattir. Bu şefaati peygamberler ve Allah'ın dilediği veliler yapabilir.

4. Cehenneme giren günahkar müminlerin cehennemden çıkması için yapılan şefaattir. Bu şefaati peygamberler, melekler, veliler ve kardeşlerinin cehennemden çıkması için müminler yapabilir.

5. Cennettekilerin derecelerinin yükselmesi için yapılan şefaattir. 

makale


Yazar: Siraceddin Önlüer

Şefaat Ya Resulallah (sallallahu aleyhi vesellem) - Delilleri ve Hikmetleriyle ŞefaatSemerkand ]


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.