-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Facebook Virüslerinden Kurtulmanın Yolları

ads
ads
Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, Ülkemizde de oldukça popüler ve milyonlarca  kullanıcıya sahip. İnternet dünyasında her  zaman virüslerle başınız belada olabilir.

Facebook platformunda  zamanımızda oldukça yaygın olan virüsler vardır. Bu virüslerden örnek vermek gerekirse; Yetenek Sizsiniz yarışmasına katıldı. Tıkla gör gibi  profil paylaşımları yer almaktadır. Ve bir çok kişiye bu virüs hızla yayılmakta ve arkadaşlarınızada bu otomatik olarak yollanmaktadır.

Bu virüsler genel olarak çok zararlı bir etkisi olmamakla birlikte rahatsız etkisi çoktur. Bir çok yazılımcı bu tür virüsleri  yollarak, haberiniz olmadan facebook sayfaları beğenme vs gibi işlemlerde kullanmaktadırlar.



Facebook virüslerinden Kurtulmanın Yolları


Facebook virüslerinden kurtulmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

İlk Aşama:  Facebook profilinize giriş yaparak, hesap bilgilerinizin olduğu sekmeye gelin.  Sol bölümde uygulamalar sekmesini göreceksiniz.  Tıklayın ve devamında Kendinizin eklemediği yabancı bir uygulama görürseniz onu x işaretini kullanarak kaldırın. Sonrasında kullandığınız tarayıcınızın "Chrome , Firefox" vs. Ayarlar bölümünden virüse neden olan eklenti veya kurulum varsa tamamen kaldırın.

İkinci Aşama:  Yukarıdaki işlem virüsü tam olarak temizlemenize yardımcı olmadıysa ikinci yöntemi deneyin.

Bilgisayarınızda başlat menüsüne gelin ve arama bölümüne  "regedit" yazın Regedit açıldıktan sonra karşınızdaki  kayıt defterinden Hkey_local_machine-software > policies > google > chrome > seçeneğini takip ederek devam edin.

- Bu aşamada  “asdaosjkskdslkdjkls” gibi ne olduğu belli olmayan yazılar kodlar şeklinde dosyalar olacaktır.  her virüs farklıdır. Yukarıdaki "alksalksa" şeklindeki örnektir.

- Bulunan karmaşık dosyayı  silin web tarayıcınızı yeniden başlatın. Herhangi başka bir neden yoksa ve tamamen silindiğinden eminseniz virüslerden kurtulursunuz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.