-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Deniz Taşkan - Gel ey kardeşim

ads
ads

Gel ey kardeşim.

Günahlarından sıyrılda gel. Nefsini hapsette gel. Dünyaya olan sevgini öldürde gel. Seni yaptığın her günahına rağmen seven, nimetini sayısızca veren, seni yoktan var edene gel. Rabbine gel. O ki kuluna şah damarından da yakın. Bir bırak bak hayat günahsız ne kadar güzel.

Gel ey kardeşim
Birazcık düşünsen göreceksin günahların çirkinliklerini. Ne kadar iğrenç olduklarını. Rabbinin hoşnutsuzluğunu kazandığını bir düşün. Mesela her türlü iyilik yaptığın ve istediği herseyi verdiğin birinin senin hoşlanmadığın, yapmasını istemediğin bir fiili yaptığını düşün. Ne kadar üzülürsün dimi. İşte kardeşim sen de günahlarınla Rabbini üzmüş olursun.
Yaptığın her günah kalbinde bir siyah leke bırakır kardeşim. Rabbin ki o nu sana tertemiz vermemişmiydi. Emanete böylemi sahip çıkıyorsun. Halbu ki emanet aldığın herşeyden hesaba çekileceksin.Yemek yemek için girdiğini bir lokantada bile hesap vermeden çıkamıyorsun. Şu koca kainatta herşey senin hizmetine sunulmuşken ve de sen onu kullanmışken hesap vermeyecekmi sanıyorsun kendini. Bilakis kardeşim en her zerresine kadar hesaba cekileceksin. Ama sen, sen ol, kendini ölmeden önce hesaba çek. Çünkü ölüm ölmüyor kardeşim. Sana diyorum kardeşim.
Günahlarından sıyrılda gel. Nefsini hapsette gel. Dünyaya olan sevgini öldürde gel. Şüphesiz Rabbin merhamet lilerin en merhametlisidir.
NOT: YAZDIKALARIMI ÖNCE NEFSİME YAZIYORUM

Bir Önceki Yazıyı Okumak İçin >> Ey kalbim



Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.