-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kabir Ziyaretlerinde

ads
ads
Kabir Ziyaretlerinde
Hz. Peygamber'in (s.a.v.) kabr-i şeriflerini ziyaret etmek, ziyaret esnasında çokça salatü selam getirmek çok faziletli bir ameldir. Zira o, şefaati reddolunmayan bir şefaatçidir. Onun ziyaretini kasteden kimse mahrum bırakılmaz. Ondan medet dileyen yardımsız bırakılmaz. Dolayısıyla ziyaretçi, hayatında olduğu gibi ziyaret etmelidir.

Çünkü onun vefatı hayatı arasında bir fark yoktur. O, Alllah'ın izniyle bizi tanıt, selamımızı alır ve en güzeliyle karşılık veirir, Nitekim, 

"Kim kabrimin başına gelip salatü selam verirse, onu işitirim" buyrulmuştur.

Zira o tecrübelerinde cennet bahçelerinden bir bahçe içerisinde bulunmaktadır. Ümmetinden kendisine salatü selam getiren her  fertten gerçek manmasıyla haberdar olmaktadır. DİĞER YANDA Resulallah'ın (s.a.v.) kabr-i şerfilerinde bir melek vekil bırakıldığı, o meleğin, ümmetinden selam edenlerin selamını kendisine ulaştırdığı bildirilmektedir.





Yazar: Siraceddin Önlüer

O'nu Selamlamak - Salatü Selam Getirmenin Faziletleri [ Semerkand ]


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.