-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Şefaat-i Uzma Nedir?

ads
ads
Şefaat-i Uzma Nedir?

Şefaat-i Uzma

Ahiret gününde Allah Resulü (s.a.v.) bütün insanlığı içine alan şefaatiyle ortaya çıkacaktır. Çünkü o, hiç kimseye nasip olmayan bir hususiyet"en büyük şefaat" anlamına gelen "şefaat-i uzma" ile müjdelenmiştir.


Sahih olan rivayetlere göre mahşerin dehşet ve şiddetinden herkesin hatta peygamberlerin bile, "nefsi, nefsi/ nefsim, nefsim" diyecekleri bir zamanda, rahmet peygamberi "ümmeti, ümmeti / ümmetim, ümmetim" diyerek ümmetini esirgeyecek, onlara sahip çıkacak ve onları koruyacaktır.

Böylece ümmetini haşlir meydanının dehlet ve şiddetinden rahata kavuşturacak ve hesaplarının çabuk görülmesi için şefaatte bulunacaktır. Bu şefaat, Hz. Muhammed'e (s.a.v.) özel olup en büyük ve en önemli şefaattir. Bunun adı, şefaat-i uzmadır.


Sürekli ümmetini düşünen ve ümettinin af ve mağrifete mazhar olması için dua ederek yalvaran şefkat peygamberi, gökler ötesinden gelen teklife ümmetini tercih ederek cevap vermiş ve şöyle demiştir:

"Rabbim'in katından bir melek geldi ve ümmetimin yarısını cennete koymak ile şefaat arasında bir tercih yapmamı istedi. Ben şefaati tercih ettim. Zira şefaat daha umumi ve kifayelidir. Siz bu şefaatin ümmetimin müttakilerine mi olduğunu sanıyorsunuz. hAYIR! O, ümmetimin hata ve günah işlemiş, günahlarla kirlenmiş olanları içindir."

Bu nedenle ümmeti kıyamet gününde kendisine minnettar olacaktır.


Yazar: Siraceddin Önlüer

Şefaat Ya Resulallah (sallallahu aleyhi vesellem) - Delilleri ve Hikmetleriyle ŞefaatSemerkand ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.