-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Nifak Nedir?

ads
ads
Nifak Nedir?

Nifak Nedir? Nifak Ne Anlama Gelir?


Nifak kelimesi, bir İslam'i terimdir. İslam'a göre bir çeşit küfür olarak nitelendirilir. Görünüş olarak Müslüman, mümin ve inançlı görünen kişi kalbi olarak, inanmamak, kabullenmemek, İmanın esaslarını, peygamberlerini, Allah (c.c.)'ı kalben teyit etmemek.

Nifak bulunan kimselere başka bir deyişle münafık denir. Yani dışarıdak bakıldığında inanmış ve imanlı gibi görünen kimselere denir.

İslam dinine göre münafık olan kimseler kalbi olarak inanmadıkları için Yüce Allah (c.c.) katında kafirdirler ve cehennemin en alt tabakasında azap göreceklerdir. Ancak münafık olan kişi münafıklığını söylemedikçe ona bir Müslüman gibi davranmak zorunluluğu vardır.


Bir önceki yazımız >>   Egzama Nedir? Egzamaya Hangi Bitkiler İyi Gelir?

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.