-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Zat'ıyla Meşgul

ads
ads
Zat'ıyla Meşgul
     İbrahim Ethem Hazretleri'nin yolu bir gün, İmam-ı Azam Hazretleri'ne uğradı. İmam-ı Azam'ın etrafındakiler, talebeleri, İbrahim Ethem'e aldırmaz nazarlarla, garipser gibi baktılar. Büyüm İmam, bu halden rahatsız oldu ve İbrahim Ethem'e seslendi:


   - Buyrun, meclisimize şeref verin, efendimiz, büyüğümüz!

İbrahim Ethem, özür edasıyla bir selam verip geçti talebeleri:

   - Bu zat efendilik sıfatına ne bakımdan layıktır, o makamı nasıl buldu? Sizin gibi bir zatın ona efendimiz demesi nedendir? diye sordular.

O ara vermeden Allah’la, Allah’ın Zat’ıyla meşgul, bizse işin dedikodusuyla…

Asıl iş, Allah’ı aramaktır. Halife, İbrahim Ethem’e sorar:

-Sizin sanatınız nedir?

-Bu dünyayı gönüllerine, ötekini de isteklilerine bırakıp burada Allah’ı anmayı, orada da Onun yakınına ermeyi iş edinmek.


Hangi maddi, manevi vesile, hangi hak yol olursa olsun: netice de ve aslında dupduru bir yürek ve hikmetli bir aklın  talebi sadece O'dur.

Haşa İmam-ı Azam işin dedikodusunda değildir ama, ilimlerin hedefinin Onu göstermek olduğunu bir kere daha ders vermiş, arınma yoluna bir süzgeç daha koymuştur.

Yazar: Mehmet Akar

Mesel Ufku | Nükte ve Hikmet  [ Timaş Yayınları ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.