-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Anamın Ekmeğine Kuru Ayranına Duru Demem

ads
ads
Ana babayı beğenmemek, onlara saygısızlık etmek, zaten insanlıkla bağdaşmaz.

Önümüze ikram edilmiş olan ekmeğe "kuru", ayrana "duru" demek; bu nedenle sofrayı terketmek, ana babaya saygısızlıktır. Sofraya yenmek için bunlar getirildiğine göre, başka bir yiyecek yok anlamını ifade eder. Eğer olsaydı zaten kuru ekmek yerine taze, çıtır çıtır ekmek getirilmez miydi? Ve su gibi ayranın yerine daha güzel köpüklü bir ayran konmaz mıydı?

ekmek


Ana babaların fakirliğinden, evinde bir şey olmamasından utanan kişiler elbette vardır. Bazı insanların aileleri çok varlıklıdır ve sofralarında onlarca gıda bulabilir. Her gün değişik elbiseler giyerler ve dolaşırlar. Bol bol para harcalar. Bunları gördükçe, aşağılık duygusuna kapılabilenler olmaktadır. Giderek ana babalarını sevmez duruma düşerler.

ayran


Böylelerinin davranışları çok ama çok yanlış bir tutumdur. Biraz düşünme kapasiteleri olsa idi, hiçbir insanın ana babanın isteyerek fakirliği seçmeyeceklerini anlamaları an meselesi olabilirdi. Fakirlik toplumsal düzensizliklerin sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu düzensizlik ve toplumsal kişisel adaletsizlikten dolayı bu suçu ana babaya reva görmek hiç hoş karşılanmaz. 

Anne ve babalarımızın bizlere hazırladığı imkanları ve Allah'ın verdiği nimetleri beğenmiyorsak, onlara, ağız bükeceğimize otorup düşünmek daha mantıklı olmaz mıydı? Bu imkanları genişletmenin,  yollarını bulmak için çaba sarfetmek lazım gerektir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Aynen öyle haklısınız insanlar televizyonda vs gördüğü şeyleri o kadar benimsemişki artık kültürümüzü unutuyoruz, bu vatanı atalarımız 1 kuru ekmek 1 de hoşaf yiyerek bazı günler onuda yiyemeyerek kurtardı...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.