-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Başarılı Bir Yönetici Olmanın Temel Şartı

ads
ads
Başarılı Bir Yönetici Olmanın Temel Şartı
Bir kurum ya da kuruşun ya da bir fikrin, ideolojinin başarılı olabilmesi için öncelikli iyi ve sistemli bir şekilde kurgulanması ve tüm planlara uyarak, en iyi şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Günümüzde başarı sağlamış olan her akımın, her fikrin ve her şirketin arkasında iyi bir öngörüye sahip, başarılı yöneticiler vardır. Bu yöneticilerin aldıkları kararlar ve yaptıkları sayesinde de tüm bunlar günümüzde dahi başarı elde etmektedir. Başarılı bir yönetici olabilmek için her ne kadar yetenek gerekiyor olsa da bu yetenek eğitilmedikten sonra asla başarıya ulaşamayacaktır. Bu yüzden de başarılı yöneticiler yetiştirmek için hemen hemen her yerde yöneticilik eğitimi düzenlenmektedir.

İnsanların fikirlerini, ideolojilerini yayabilmeleri, bunları insanlara kabul ettirebilmeleri ya da bulundukları şirketi en iyi seviyeye getirebilmeleri için mutlaka yöneticilik eğitimi almış olmaları gerekmektedir. Bu tür eğitim programları, insanların daha başarılı olmasını ve içlerinde yatan yetenekleri daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktadır. Bir yöneticinin gerçek başarısını belirleyen şeylerden birisi zor zamanlarda aldığı kararların en iyi şekilde sonuçlanmasıdır ki bunu da ancak alınacak yöneticilik eğitimi ve deneyimlerini birleştirerek elde etmek mümkündür. Özellikle bir yöneticinin kriz yönetimi konusunda son derece bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bunun içinde düzenlenen eğitim programları arasında bir yöneticiye ya da yönetici adayına en gerekli olan yöneticilik eğitimi olacaktır. Yöneticilik eğitimi almamış bireylerin başarılı bir yönetici olmaları çok zordur. Çünkü yöneticilik sadece bir karar mekanizması olmak değil, kararları enine boyuna ölçüp, en doğru yerde en doğru kararı vermektir. Bunu da ancak eğitimli bir yönetici başarılı bir şekilde gerçekleştirebilir. Yeterli eğitimi almamış yöneticiler verecekleri kararlarla içinde bulundukları kurumu tamamıyla bir kaosa sürükleyebilirler. Dünyada bunun pek çok örnekleri de mevcuttur. Bu yüzden bir yöneticinin takvimi ne kadar dolu olursa olsun, kendisini geliştirmeye ve yöneticilik eğitimi almaya ihtiyacı vardır. Bu eğitim programları yöneticiyi çok daha başarılı kılacaktır.

Dünyanın en büyük şirketlerine bakıldığında buraların üst düzey yöneticileri arasında pek çok Türk yöneticinin olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu ne yazık ki bu yöneticilerin pek çoğu eğitimlerini yurtdışında tamamlamış insanlardır. Bu tür eğitim programları açısından ülkemiz yeterli başarıyı sağlayamadığı için bu alanda kendisine inanan ve güvenen insanlar yöneticilik eğitimi almak için yurtdışına gitmekte ve yeteneklerini de ne doğal olarak Türk şirketleri yerine yabancı şirketlerde onların başarıları için harcamaktadırlar. Ülkemizdeki yönetici adaylarımız ve yöneticilerimizde bu tür eğitimlere önem verseler ve bu alanda kendilerini geliştirmeye çalışsalar, ülkemizde de çok başarılı sonuçları elde edebiliriz. Özellikle yerli şirketlerin dünya çapında başarıyı elde edebilmesi için kendi içlerinden kurumu en iyi şekilde tanıyan ve işleyişine hakim olan yöneticiler yetiştirmesi gerekmektedir. Bunu yapmanın en kolay yolu da bu alanda yetenekli olan insanları çeşitli eğitim programları ile destekleyerek, onların yeteneklerinin çok daha işlevsel hale gelmesini sağlamak olacaktır. Ancak bu sayede hem ülkemiz adına hem de ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşlar adına çok başarılı işlere imza atılabilir.


Yöneticilik eğitimi: http://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari/yonetim-liderlik-mikro-mba

Eğitim programları: http://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.